Prvé kilometre s Hondou CR-V a Nissan Leaf do Banskej Bystrice bez dobíjania

TA3
18.8.2018 18:43

Po dlhom čakaní sa piata generácia Hondy CR-V konečne objavila aj na slovenskom trhu. V ponuke je s päť- i sedemmiestnym interiérom a zatiaľ s jediným motorom. A práve s ním sme si ju vyskúšali v prvej jazde. Je citeľný rozdiel medzi verziou s manuálnou a automatickou prevodovkou.

Už sú to štyri roky, čo sme sa vydali na cestu krížom cez Slovensko s cieľom zistiť ako rýchlo a pohodlne sa dá s elektromobilom prejsť z Bratislavy do Košíc. Vtedy to bolo s prvou generáciou Nissanu Leaf a cestu sme zároveň spojili s testom siete rýchlodobíjacích staníc firmy Greenway, čo bol vlastne v tom čase pilotný projekt prepojenia západu s východom pre elektromobily.

V dnešnej relácii sme si časť tejto trasy zopakovali, ale len po Banskú Bystricu, pretože aj pred štyrmi rokmi bola práve táto časť kľúčová z pohľadu dobíjania.

Záver relácie bude patriť previerke reálneho dojazdu desiatich elektromobilov. Aký je rozdiel medzi výrobcom udávaným dojazdom na jedno nabitie a realitou? Podrobnejšie výsledky testu nájdete tu:

https://autozurnal.ta3.com/velky-test-kolko-realne-prejdu-elektromobily-na-jedno-nabitie

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok