Úspech na ME vo vodnom slalome, Slováci si odniesli cenné kovy

TA3 SITA
18.8.2018 17:12

Po piatkových štyroch cenných kovoch v súťažiach tímov získalo Slovensko ďalšie tri medaily na majstrovstvách Európy juniorov a pretekárov do 23 rokov vo vodnom slalome v bratislavskom Čunove. Zlato si vypádlovala iba osemnásťročná Monika Škáchová, ktorá vyhrala súťaž kanoistiek v kategórii do 23 rokov.

Úspech na ME vo vodnom slalome, Slováci si odniesli cenné kovy
SITA/Branislav Bibel

Zlato patrí Škáchovej

"Som veľmi šťastná a nemôžem tomu naplno uveriť. Od začiatku sa mi šlo super a vyšla mi aj dobrá voda. Prvýkrát vo finále som nepočúvala hlásateľa a nevedela som, či mám náskok alebo stratu. Až v cieli som uvidela, ako som skončila. V cieli som sa veľmi tešila, pretože prvýkrát som predviedla dve veľmi dobré jazdy," povedala niekoľko minút po finálovej jazde Monika Škáchová. Vo finále zašla výbornú jazdu aj druhá Slovenka Simona Maceková, ale urobila chybu na poslednej bránke a ta ju stála medailu. V konečnom účtovaní obsadila 7. priečku.

O striebornú medailu sa postaral medzi kajakármi do 23 rokov Jakub Grigar. "Finále mi vyšlo až na jedno chybu pod mostom v bránke číslo sedemnásť. Tam som stratil nejaký čas, ale mohlo to dopadnúť aj horšie. Som spokojný, že to vyšlo na striebro. Teším sa, pretože sezóna mi nevychádzala, vždy som robil chyby. Teraz mám konečne medailu a mám sa od čoho odraziť do ďalších pretekov," povedal Jakub Grigar. Nad jeho sily bol vo finále iba Španiel David Llorente.

Striebro pridala Stanovská

Striebro pridala aj Soňa Stanovská medzi kanoistkami - juniorkami. "Hneď v úvode je potrebné si dávať pozor. Zlato ma stála obrovská chyba pod mostom, navyše som si v poslednej bránke nedala pozor a pádlom zabrala o dno. Skoro ma to otočilo, ale ustála som to a vybojovala si striebro. Titul mi stále chýba, ale vďačná som za každú medailu. V porovnaní so semifinále sme vo finále odstránili niektoré chyby. Strieborné medaily ako by som priťahovala, ale striebro mám veľmi rada. Zlato raz príde a bude to v ten správny čas, možno už zajtra a možno o dvadsať rokov, ale tak dlho naň nechcem čakať," poznamenala Soňa Stanovská, ktorú zdolala len Ruska Daria Šajdurovová. V rovnakej kategórii skončila vo finále Emanuela Luknárová šiesta. "Jazda nebola zlá, ale musela som sa do jednej bránky vrátiť a stratila som tam cenné sekundy. Inak to nebolo zlé,"prezradila.

Jediným slovenským zástupcom vo finále kanoistov - juniorov bol Matej Pašek. V náročnej konkurencii si vypádloval deviatu priečku. "Celkovo sa mi nešlo dobre a prišla aj chyba pod tribúnou, takže záver sa mi šiel ťažko. Po semifinále som si veril, ale napokon je to deviata pozícia," zhodnotil Matej Pašek. V nedeľu sú v Čunove na programe semifinálové a finálové jazdy kanoistov a kajakárov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok