Merkelová o schôdzke s Putinom: Nemajte veľké očakávania

TA3 TASR
18.8.2018 08:09

Svet by nemal mať od Putinovej návštevy Nemecka príliš veľké očakávania. Vyhlásila to nemecká kancelárka Angela Merkelová, ktorá bude rokovať s ruským prezidentom. Medzi hlavnými témami rozhovorov budú konflikty v Sýrii a na Ukrajine či kontroverzná energetická spolupráca Berlína a Moskvy.

"Je to pracovné stretnutie, od ktorého sa neočakávajú nijaké špecifické výsledky. Problémov, ktoré nás zamestnávajú, je tak veľké množstvo - od Ukrajiny cez Sýriu po otázku ekonomickej spolupráce -, že je opodstatnené viesť ustavičný dialóg," povedala Merkelová v Berlíne na spoločnej tlačovej konferencii s čiernohorským premiérom Duškom Markovičom.

Obaja lídri sa naposledy stretli v máji v ruskom letovisku Soči. Išlo o prvú návštevu nemeckej kancelárky v Rusku od ruskej anexie ukrajinského polostrova Krym v roku 2014.

Sobotňajšia schôdzka sa začne o 18.00 h na zámku Messeberg neďaleko Berlína. Merkelová a Putin pred jej začiatkom vystúpia s vyjadreniami, avšak nebudú odpovedať na otázky novinárov. Okrem iného budú hovoriť aj o kontroverznej výstavbe plynovodu Severný prúd 2 (Nord Stream 2), ktorý podľa kritikov zvýši energetickú závislosť Nemecka od Ruska.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok