Vypadni, privítali Merkelovú demonštranti v Drážďanoch

TA3 ČTK
16.8.2018 22:03

Stovky krajne pravicových demonštrantov v Drážďanoch protestovali proti kancelárke Angele Merkelovej pri jej dnešnej návšteve saskej metropoly. Navštívila tam regionálne poslanca za Kresťanskodemokratickú úniu CDU. Podľa agentúry DPA účastníci protestu, ktorý zvolalo protiemigračné hnutie Pegida, vyzývali šéfku nemeckej vlády k rezignácii. V Drážďanoch sa však súbežne konala aj manifestácia na podporu političky.

Vypadni, privítali Merkelovú demonštranti v Drážďanoch
SITA/AP

Kancelárkina ústretová politika z roku 2015 vyvolala v časti nemeckej spoločnosti odpor a vlani dopomohla protiemigračnej strane Alternatíva pre Nemecko AFD k vstupu do Spolkového snemu, v ktorom je treťou najsilnejšou stranou.

"Merkelová musí odísť" či "Vypadni" skandovali protestujúci pri príchode kancelárky. Neďaleko od nich sa zhromaždili ich odporcovia, ale žiadne potýčky zatiaľ nehlásili. Polícia nezverejnila odhady počtu účastníkov oboch akcií. V Sasku sa v septembri budúceho roku uskutočnia voľby do krajinského snemu. Podľa prieskumov by CDU mala opäť zvíťaziť, ale na druhom mieste by mohla skončiť AFD.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok