Ničivé požiare zasiahli celú provinciu, vyhlásili stav ohrozenia

TA3 TASR
16.8.2018 06:58

V austrálskom štáte Nový Južný Wales bojujú hasiči s približne 80 požiarmi. Príčinou ich vzniku je podľa úradov extrémne sucho, ktoré Austráliu sužuje aj napriek tomu, že v krajine vládne v týchto mesiacoch zima. Problémy s plameňmi hlásia aj z Kanady, kde plamene vyhnali z domov stovky ľudí.

Kanadská provincia Britská Kolumbia, ktorá v súčasnosti bojuje so stovkami lesných požiarov, vyhlásila v stredu stav ohrozenia. Informovala o tom agentúra AP. Podľa ministra pre vnútornú bezpečnosť Britskej Kolumbie Mikea Farnwortha sa vyhlásený stav ohrozenia vzťahuje na celé územie provincie. Mimoriadny režim má zaistiť lepšiu koordináciu medzi federálnymi, provinčnými a miestnymi orgánmi.

Na území Britskej Kolumbie, najzápadnejšej kanandskej provincie ležiacej na pobreží Tichého oceánu v utorok evidovali celkovo 566 lesných požiarov. Príkaz na povinnú evakuáciu dostalo približne 3000 ľudí. Od 1. apríla zaznamenali v Britskej Kolumbii už viac ako 1800 lesných požiarov, ktoré zničili lesné a krovinaté porasty na ploche takmer 3800 hektárov. Kanadská federálna vláda odsúhlasila vyslanie 200 príslušníkov ozbrojených síl, ktorí majú pomôcť pri hasení požiarov v Britskej Kolumbii.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok