V Británii zatkli jedného z najhľadanejších mužov Európy

TA3 SITA
15.8.2018 21:32

Britské úrady zatkli údajného šéfa rumunskej organizovanej zločineckej siete, ktorého Európsky policajný úrad označuje za jedného z najhľadanejších mužov v Európe. Florina Ghineu zadržali príslušníci jednotky ozbrojených operácií britskej Národnej kriminálnej agentúry v meste Watford v anglickom grófstve Hertfordshire, keď vychádzal z posilňovne.

V Británii zatkli jedného z najhľadanejších mužov Európy
SITA/AP

Pri operácii pomáhala aj tamojšia polícia. Štyridsaťtriročný muž čelí vydaniu do Rumunska, píše spravodajský portál BBC s tým, že súdne pojednávanie v tejto veci sa uskutoční 25. septembra.

Ghinea, známy aj pod prezývkou Ghenosu, je v Rumunsku hľadaný pre obvinenia z obchodovania s ľuďmi, sprisahania za účelom vraždy, vydierania a prania špinavých peňazí. Ako uvádza BBC, Rumun je obvinený zo zorganizovania prevádzačskej skupiny, ktorá posielala ženy z Rumunska do Írska, Fínska a Dubaja za účelom sexuálneho zneužívania.

Tiež ho obvinili zo sprisahanie s cieľom zabiť jeho zločineckého rivala. Ghinea sa v stredu postavil pred westminsterský súd, ktorý ho poslal do väzby po dobu trvania procesu vydania.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok