Spartakovci nepostúpili do play-off, Zvezde podľahli po predĺžení

TA3 SITA
14.8.2018 23:26

Futbalisti Spartaka Trnava nepostúpili do play-off Ligy majstrov 2018/2019. Mužstvu aktuálneho slovenského šampióna dala definitívu utorňajšia odveta 3. predkola proti Crvenej zvezde Belehrad, ktorej doma na zaplnenom Štadióne Antona Malatinského podľahlo 1:2 po predĺžení. V riadnom hracom čase po 90 minútach sa zápas skončil rovnako ako minulý týždeň v srbskej metropole - nerozhodne 1:1.

Spartakovci nepostúpili do play-off, Zvezde podľahli po predĺžení
SITA/Ivan Kopčáni

Skóre otvoril Bakoš

Andeli sa po vypadnutí v LM presunú do Európskej ligy. V play-off kontinentálneho pohára číslo dva nastúpia proti slovinskej Olimpiji Ľubľana alebo fínskemu klubu HJK Helsinki. Ich súper bude definitívne známy až po štvrtkovej odvete 3. predkola EL, prvý duel vyhrali Slovinci 3:0.

iko-1588u_7f000001-4851-094f.jpg

Už úvodné minúty ponúkli dva gólové momenty. V 6. min A. Kadlec vyviezol loptu z obrany a po narážačke s Čonkom posadil presnú loptu na hlavu Bakoša - 1:0. Hostia odpovedali prakticky hneď po rozohrávke, z pravej strany odcentroval Stojiljkovič a Ben Nabouhane taktiež hlavičkou zblízka prekonal Chudého. V 22. min to z dobrej pozície skúsil Grendel, defenzíva Crvenej zvezdy zblokovala túto strelu na roh. Zakrátko na druhej strane Radonjičov pokus z uhla neprekvapil brankára Trnavy.

Rozhodol Radonjič

Spartak vstúpil do druhého dejstva aktívnejšie, v ofenzíve sa mu darilo kombinačne. Mal k dispozícii aj niekoľko štandardiek, ale dlho si neutvoril vyloženú šancu a hrozil iba z centrov. V 68. min však hostia Trnave nepríjemne podkúrili a po strele Radonjiča a následnej skrumáži v päťke všetko zažehnal až odkop jedného zo stopérov.

V 82. min sa predral do čistej šance Bakoš, napálil však iba do Borjana, a tak prišlo na rad predĺženie. V ňom rozhodol o postupe belehradského tímu po rýchlej kontre v 98. min Radonjič. Na víťazstve CZ Belehrad nič nezmenil ani pokutový kop v prospech trnavského mužstva, ktorý v 120. min nepremenil kapitán Spartaka Boris Godál - loptu napálil do brvna.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok