Úspešnou kandidátkou do Rady ÚVO bola len advokátka Rodinová

TA3 TASR
14.8.2018 16:30

Úspešnou kandidátkou na člena Rady Úradu pre verejné obstarávanie je len Ľubica Rodinová. Na druhom mene sa hodnotiaca komisia nezhodla. Oznámila to po porade po skončení verejného vypočutia šiestich kandidátov predsedníčka hodnotiacej komisie Zuzana Kršjaková z ÚVO.

Úspešnou kandidátkou do Rady ÚVO bola len advokátka Rodinová
SITA/Branislav Bibel

Na druhom mene sa nezhodli

"Za hodnotiacu komisiu vo vzťahu k menovaniu nových členov Rady ÚVO si dovoľujem oznámiť, že komisia sa dnes zhodla a odporúča vláde vymenovať kandidátku na člena rady ÚVO pani Ľubicu Rodinovú. Komisia sa nezhodla na druhom mene, a preto budeme odporúčať len jedného kandidáta," spresnila predsedníčka komisie.

Kandidátka Rodinová sa ako advokátka venuje aj poradenstvu klientom v oblasti verejného obstarávania. "S formalizmom sa stretávam, nielen v oblasti verejného obstarávania," priblížila. Formalizmus by sa podľa nej zo strany ÚVO dal lepšie potláčať aj konkrétnejšími, menej všeobecnými metodickými usmerneniami.

Na verejnom vypočutí kandidátov sa z pôvodne ôsmich prihlásených uchádzačov zúčastnilo šesť. Svoju kandidatúru po kandidátke Miroslave Mužíkovej stiahla pred verejným vypočutím aj Svetlana Gavorová. Na verejnom vypočutí sa tak zúčastnili šiesti kandidáti - Daša Paláková, Ľubomír Gašparík, Július Kováč, Silvia Ébrey Krakovská, Ľubica Rodinová a Andrej Holák.

Nahradia doterajších členov

Dvaja noví členovia Rady ÚVO po ich schválení vládou SR by mali nahradiť dvoch doterajších členov, ktorým sa k 27. septembru 2018 končí funkčné obdobie v Rade ÚVO. Mená všetkých kandidátov, ich životopisy a projekty sú zverejnené na adrese: http://www.vlada.gov.sk/kandidati-na-clena-rady-uradu-pre-verejne-obstaravanie/.

Členmi odbornej hodnotiacej komisie boli okrem zástupcov ÚVO či Úradu vlády SR a Združenia miest a obcí Slovenska aj zástupca SAV, Ústavu súdneho inžinierstva Žilinskej univerzity, Asociácie zamestnávateľských zväzov a združení, protikorupčnej Iniciatívy za vládu zákona (Rule of Law) a Úradu splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok