Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nosič Mule novým spôsobom preváža rôzne veci na bicykli

Nosič Mule novým spôsobom preváža rôzne veci na bicykli
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 8. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čoraz viac cyklistov, najmä na horských bicykloch počas výletov do prírody, používa hydratačné batohy a tak sa nosiče na fľaše s vodou stávajú zbytočnými. Niektorí používatelia sa ich snažia využiť pre prevoz iných užitočných vecí, no ich špecifický tvar to komplikuje. Spoločnosť iOmounts sa preto rozhodla vytvoriť nový nosič Mule, ktorý chce nahradiť klasické nosiče na fľaše. Vďaka jeho otvorenému riešeniu sa k nemu dá pripevniť takmer čokoľvek v rozumných rozmeroch.

Systém bicyklového nosiča Mule sa skladá z dvoch častí. Základňa s neodymovým magnetom sa na trvalo priskrutkuje na rám bicykla v mieste, kde sa montuje klasický nosič na fľaše. Druhou časťou je odnímateľná platforma v jemnom oblúku, ktorá je vybavená dvomi diskovými kotúčmi z nehrdzavejúcej ocele. Tie zapadnú práve do magnetov v základni nosiča.

Do pripevnenej platformy sa potom nasunú gumené remene, s pomocou ktorých môže používateľ k nosiču pripevniť rôzne veci, ako je taška s náradím, pumpička, či dokonca Bluetooth reproduktor alebo ak chcete aj fľaša na vodu, keď práve nemáte po ruke hydratačný batoh. V prípade potreby sa dá platforma na nosenie nákladu jednoducho odpojiť z namontovanej základne na ráme bicykla.

Systém bicyklového nosiča Mule sa skladá z dvoch častí - základne s neodymovým magnetom a odnímateľnej platformy s priestorom pre pripevnenie gumených remeňov.

Používatelia môžu rozšíriť svoje možnosti prenášania vecí aj o druhý nosič Mule, ktorý si dá namontovať na tyč rámu pod sedlom. Nosič je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za 39 dolárov. Maloobchodná cena bola nastavená na 70 dolárov. V prípade úspechu kampane by sa dodávka prvých kusov pre prispievateľov mala začať niekedy v priebehu októbra 2018.

Do pripevnenej platformy sa nasunú gumené remene, s pomocou ktorých môže používateľ k nosiču pripevniť rôzne veci.

Používatelia môžu rozšíriť svoje možnosti prenášania vecí aj o druhý nosič Mule, ktorý si dá namontovať na tyč rámu pod sedlom.