Slovenskú a českú vládu čaká v septembri spoločné rokovanie

TA3 SITA
14.8.2018 10:57

Slovenskú a českú vládu čaká spoločné rokovanie aj tento rok. Predsedovia vlád Peter Pellegrini a Andrej Babiš si za jeden stôl so svojimi ministrami sadnú 17. septembra v Košiciach. Ako informuje dokument, ktorý čaká na prerokovanie vládou, zasadnutie bude venované stému výročiu vzniku Československa.

Slovenskú a českú vládu čaká v septembri spoločné rokovanie
TASR

Na rokovaní sa budú obe vlády venovať tiež projektom dvojstrannej spolupráce v oblasti hospodárstva, dopravy a infraštruktúry, cezhraničnej spolupráce, obrany a vnútra, ale aj aktuálnym témam európskej a medzinárodnej agendy. Septembrové rokovanie bude šiestym spoločným zasadnutím oboch vlád. Minulý rok sa kabinety streli v českých Ledniciach, v roku 2016 vlády SR a ČR rokovali na bratislavskom Bôriku.

"V roku 2018 sú slovensko-české vzťahy pozitívne determinované práve spoločnými oslavami a pripomienkou významných výročí v dejinách oboch národov. Slávnostné zasadnutie vlád oboch štátov venované 100. výročiu vzniku ČSR je jedným z nich a svojím príspevkom pomôže k ich ďalšiemu posilňovaniu vo všetkých oblastiach spoločných záujmov," píše sa v materiáli s tým, že spoločné rokovanie vlád oboch štátov sa stalo každoročnou tradíciou a podľa materiálu potvrdzuje nadštandardnosť vzťahov a blízkosť oboch krajín a ich obyvateľov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok