PR správa

ŠKODA AUTO sa stala oficiálnym sponzorom tohtoročných Majstrovstiev sveta v cestnej cyklistike UCI

PR
13.8.2018 15:00

ŠKODA AUTO ďalej rozširuje svoje aktivity v oblasti cyklistiky. Na majstrovstvách sveta v cestnej cyklistike, ktoré Medzinárodná cyklistická únia UCI organizuje od 22. do 30. septembra 2018 v Rakúsku, bude česká automobilka vystupovať v úlohe oficiálneho sponzora. Na dvanásť pretekov s cieľom v tirolskej metropole Innsbruck poskytne ŠKODA AUTO organizátorom 122 sprievodných vozidiel. Okrem toho bude logo značky ŠKODA viditeľne zastúpené aj pozdĺž tratí.

ŠKODA AUTO sa stala oficiálnym sponzorom tohtoročných Majstrovstiev sveta v cestnej cyklistike UCI
PR

  • ŠKODA AUTO poskytne 122 sprievodných automobilov
  • Majstrovstvá sveta v cestnej cyklistike UCI sa konajú od 22. do 30. septembra v Rakúsku
  • Pozdĺž trate sa očakáva účasť zhruba 500 000 fanúšikov; každoročne viac ako 200 miliónov divákov sleduje majstrovstvá sveta na televíznych obrazovkách

Televízne prenosy z Majstrovstiev sveta v cestnej cyklistike mužov a žien bude na celom svete s napätím sledovať viac ako 200 miliónov divákov v 150 krajinách. K nim pribudne okolo 500 000 fanúšikov, ktorí budú počas dvanástich pretekoch fandiť najlepším svetovým cyklistom priamo na trati. Na majstrovstvách sveta bude súťažiť približne 1 000 športovcov v dvoch rôznych disciplínach: časovke a klasickom cestnom závode. Na rozdiel od Tour de France či Giro d'Italia, budú aktéri MS štartovať za svoju domovskú krajinu vo svojom národnom drese. Tohtoročné motto pretekov znie „Riding the Heart of the Alps“. Trasy vedú malebnou tirolskou krajinou a zahŕňajú aj extrémne, až 28 % stúpanie.

Člen predstavenstva spoločnosti ŠKODA AUTO pre oblasť predaja a marketingu Alain Favey hovorí: „ŠKODA a cyklistika patria k sebe. Naše aktivity v cyklistike sú dôkazom mimoriadneho vzťahu našej spoločnosti k bicyklu, ktorým sa v roku 1895 začala naša história. Ako hlavný sponzor podporujeme už dve veľké medzinárodné cyklistické podujatia - Tour de France a preteky okolo Španielska Vuelta. Spektrum našich aktivít teraz rozširujeme o ďalšiu vrcholnú udalosť sezóny - o Majstrovstvá sveta v cestnej cyklistike UCI.“

Preteky v jednotlivých disciplínach štartujú v údolí Ötztal a v mestách Hall-Wattens, Rattenberg a Kufstein. Cieľom všetkých pretekov je zámok Hofburg v srdci tirolskej metropoly Innsbruck. Najdlhšie preteky, elitné cestné preteky mužov, štartujú v Kufsteine 30. septembra a jazdci na trati dlhej 254,2 kilometrov musia prekonať celkové stúpanie približne 5 000 výškových metrov. O deň skôr bude dámska elita bojovať o víťazstvo na 156,2 kilometrov dlhej trati z Kufsteinu do Innsbrucku, na ktorej bude musieť prekonať celkovo 2 413 výškových metrov.

Aktivity v oblasti cyklistiky sú dôkazom mimoriadneho vzťahu značky ŠKODA k bicyklu

Vášeň pre cyklistiku siaha v spoločnosti ŠKODA AUTO až do samých začiatkov histórie podniku. V roku 1895 založili Václav Laurin a Václav Klement v Mladej Boleslavi továreň na výrobu bicyklov. Už o desať rokov neskôr vyšiel z výrobných hál mladej firmy prvý automobil - Voiturette A. V roku 1925 došlo k fúzii automobilky Laurin & Klement s koncernom ŠKODA.

Spoločnosť ŠKODA AUTO bola tento rok už pätnástykrát oficiálnym partnerom a dodávateľom oficiálnych automobilov Tour de France a tiež štvrtýkrát sponzorovala Zelený dres pre najlepšieho šprintéra. Automobilka okrem toho podporuje aj preteky okolo Španielska „Vuelta“ a ďalšie medzinárodné cyklistické preteky. Český výrobca podporuje aj rad ďalších národných a medzinárodných významných cyklistických podujatí. Na Slovensku je to napríklad podpora najvýznamnejších pretekov horskej cyklistiky ŠKODA BIKE OPEN TOUR. Spoločnosť ŠKODA Auto Slovensko tak robí už piaty rok. Zároveň podporuje najväčšie domáce podujatie v cestnej cyklistike Okolo Slovenska.

Cyklistické doplnky sú tiež pevnou súčasťou rozšírenej ponuky produktov značky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok