Nezničili ju. Objavili stratenú nahú scénu s Marilyn Monroe

TA3 TASR
13.8.2018 13:15

Nahú filmovú scénu americkej herečky Marilyn Monroe s Clarkom Gableom z filmu Mustangy, ktorá bola dosiaľ pokladaná za zničenú, sa podarilo objaviť spisovateľovi Charlesovi Casillovi počas prípravy jeho novej knihy s názvom "Marilyn Monroe: Súkromný život verejnej ikony".

Nezničili ju. Objavili stratenú nahú scénu s Marilyn Monroe
TASR

Casillo sa k záznamu dopátral pomocou syna producenta tohto filmu Franka Taylora. Podľa jeho slov stopáž zostala na podlahe strižne preto, že ju režisér John Huston nepovažoval za potrebnú pre príbeh filmu, avšak Taylor ju vnímal ako priekopnícku, a preto ju zachránil. Od jeho smrti v roku 1999 bola stopáž uložená v trezore.

Marilyn a Clark Gable vo filme Mustangy (Misfits)

Inkriminovaná scéna ukazuje Monroeovú, ako počas milostnej scény s Gableom zhodí zo seba prestieradlo a odhalí svoje nahé telo. Keby scéna bola zostala vo filme, išlo by o jeden z prvých prípadov - ak nie úplne prvý - nahoty americkej herečky vo veľkom filme zvukovej éry, informovala v pondelok spravodajská stanica Fox News.

Mustangy vznikli podľa scenára, ktorý napísal Arthur Miller, vtedajší Monroeovej manžel. Film rozpráva príbeh o troch kovbojoch, ktorí sa usilujú o pozornosť krásnej ženy. Bol to posledný celovečerný film Marilyn Monroe pred jej smrťou v roku 1962. Bezprostredne nebolo známe, čo sa stane s objaveným filmovým záznamom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok