V Sýrii explodoval muničný sklad, zahynuli desiatky ľudí vrátane detí

TA3 TASR
12.8.2018 21:06

Najmenej 39 civilistov vrátane 12 detí zahynulo v nedeľu pri silnej explózii v provincii Idlib na severe Sýrie, ktorá je poslednou baštou povstalcov. Informovala o tom mimovládna organizácia Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva.

K výbuchu podľa SOHR došlo v muničnom sklade umiestnenom v obytnej budove v meste Sarmadá. Viacpodlažná budova sa podľa miestnych aktivistov zrútila. Príčina explózie doposiaľ nie je známa. Jeden z dobrovoľníkov miestnej civilnej obrany agentúre DPA povedal, že obetí na životoch by mohlo byť aj vyše 50, zatiaľ čo zranených je podľa neho prinajmenšom 70 osôb.

"Tímy záchranárov a hasičov sa stále snažia spod trosiek vytiahnuť ďalšie obete," dodal. Provincia Idlib je v Sýrii poslednou baštou odporcov režimu prezidenta Bašára Asada, medzi ktorými dominujú džihádisti aliancie Haját Tahrír aš-Šám napojenej na teroristickú sieť al-Káida. Do tejto provincie evakuovali za ostatné tri roky v súlade s dohodou so sýrskou vládou z iných častí vojnou zmietanej Sýrie tisíce povstalcov a ich rodín.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok