Albánsko zasiahli zemetrasenia, otrasy poškodili desiatky domov

TA3 TASR
12.8.2018 00:10

Severné Albánsko zasiahli v sobotu dve zemetrasenia s magnitúdami predbežne stanovenými na 5,4 a 5,1. Podľa úradov poškodili otrasy zeme desiatky budov, informovala agentúra AP. Albánske ministerstvo obrany oznámilo, že silnejšie zemetrasenie nastalo o 17.33 h SELČ v hĺbke piatich kilometrov neďaleko dediny Vinjoll v okrese Mat, ležiacej 120 kilometrov severne od metropoly Tirana.

K druhému zemetraseniu došlo podľa albánskeho geofyzikálneho ústavu o päť minút neskôr približne 40 kilometrov severne od Tirany, a to v hĺbke 24 kilometrov neďaleko mesta Bulqize. Ministerstvo hlásilo 67 poškodených domov v mestách Klos, Mat a Bulqize, nie však zranenia ľudí.

Dodalo, že úrady koordinujú pomoc postihnutému obyvateľstvu. Otrasy bolo silne cítiť v Tirane i väčšine krajiny, ako aj v susednom Macedónsku, Kosove, Čiernej Hore a Bosne. Po hlavnom zemetrasení nasledovalo 15 dotrasov.

Spravodajský portál Balkanweb.com informoval, že na ceste medzi obcou Valbone a mestom Bajram Curri na severovýchode Albánska spadla počas zemetrasenia veľká skala, ktorá zasiahla idúce vozidlo. Zranenia podľa správy utrpeli dvaja cestujúci.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok