NDS upozorňuje na obmedzenia, na týchto úsekoch sa zrejme zdržíte

TA3 TASR
11.8.2018 16:00

Vodiči jazdiaci po diaľnici D1 a D2 v Bratislave a okolí musia počítať od soboty s viacerými dopravnými obmedzeniami. Informuje o tom Národná diaľničná spoločnosť.

Doprava sa spomalí

Spomalia ich napríklad stavebné práce v úseku medzi Bratislavou a Trnavou súvisiace s výstavbou križovatky Triblavina. Premávka bude obmedzovaná priebežným znižovaním počtu jazdných pruhov, ako aj znížením najvyššej dovolenej rýchlosti v obidvoch smeroch. S obmedzeniami treba počítať do piatka 24. augusta do 12.00 h. "Po ukončení stavebných prác bude diaľnica prejazdná v troch zúžených jazdných pruhoch v každom smere až do 1. novembra 2018," uvádza NDS.

Čiastočne uzatvorená je tiež diaľnica D2 v okolí mosta medzi križovatkami Patrónka a Lamač, teda nad komunikáciou Janka Alexyho. Dôvodom je výmena mostných záverov a stavebné práce sú rozdelené na tri etapy. "Doprava bude vedená v prvej etape v pravom a ľavom jazdnom pruhu, v druhej etape v odstavnom a ľavom jazdnom pruhu a v tretej etape v odstavnom a pravom jazdnom pruhu," približujú diaľničiari. Obmedzenia by mali celkovo trvať do soboty 22. septembra do 12.00 h.

Ďalšie plánované obmedzenia

Diaľnice D2 sa týka aj ďalšia dočasná uzávera, a to ľavých jazdných pruhov v oboch smeroch v mieste križovatky Jarovce. Výstavba prejazdov stredným deliacim pásom súvisí s výstavbou D4R7. Obmedzenia by mali trvať do nedele 23. septembra, doprava bude vedená v oboch smeroch v dvoch zúžených jazdných pruhoch.

NDS zároveň upozorňuje na plánované dopravné obmedzenia na diaľnici D1 v úseku Piešťany a Horná Streda. Pre údržbu vozovky v danom úseku s nimi treba počítať od pondelka 13. augusta od 10.00 h do nedele 19. augusta do 15.00 h. Doprava bude vedená vo voľnom pruhu toho istého jazdného pásu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok