Futbalový rozhodca skončil s rozbitou hlavou, klubu hrozí trest

TA3 SITA
10.8.2018 10:49

Rakúsky futbalový klub Sturm Graz môže od Európskej futbalovej únie očakávať poriadne mastnú pokutu a možno aj zatvorenie brán štadióna. Bežala 77. min štvrtkového úvodného zápasu Európskej ligy 2018/2019 medzi spomenutým Sturmom a cyperským tímom AEK Larnaka, keď švédskeho postranného rozhodcu Fredrika Klyvera zasiahol predmet hodený z hľadiska, pravdepodobne fľaša alebo pohár s pivom.

Futbalový rozhodca skončil s rozbitou hlavou, klubu hrozí trest
Youtube/Time4Sport

Arbiter sa okamžite zrútil k zemi a z jeho hlavy sa valila krv. Zápas v tej chvíli prerušili, Klyvera museli priamo na mieste ošetriť, neskôr mu v nemocnici ranu zašili.

Zábery nie sú vhodné pre deti a citlivé povahy.

Hrozilo predčasné ukončenie stretnutie a kontumácia 0:3 v neprospech Sturmu. Napokon sa však dohralo a hostia zvíťazili 2:0. "Takéto správanie fanúšikov v dnešnom zápase EL je absolútne neprijateľné. Škodí to povesti futbalu aj nášmu klubu. Mrzí nás to, z niektorých fanúšikov sme sklamaní. Čiarovému rozhodcovi prajeme čo najskoršie uzdravenie," uviedol v oficiálnom stanovisku klub z Grazu a dôvetkom, že vinníka už identifikovali. Víťaz tejto konfrontácie sa v play-off stretne s lepším z dvojice AS Trenčín - Feyenoord Rotterdam (prvý zápas 4:0, pozn.).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok