Buďte opatrní. NBS varuje pred pôžičkami od spoločnosti z Česka

TA3 SITA
9.8.2018 17:24

Národná banka Slovenska upozorňuje na činnosť českej spoločnosti Minihotovost. Spoločnosť ponúka spotrebiteľom peňažné pôžičky prostredníctvom internetovej stránky minipozicka.sk, ktorá je v slovenskom jazyku. Spoločnosť podľa vyjadrení centrálnej banky nemá žiadne povolenie na poskytovanie spotrebiteľských úverov a iných úverov a pôžičiek pre spotrebiteľov na Slovensku.

Buďte opatrní. NBS varuje pred pôžičkami od spoločnosti z Česka
SITA/Tomáš Benedikovič

Spoločnosť je prevádzkovateľom aj ďalších internetových stránok so slovenskou doménou. Ide o minihotovost.sk, minipeniaze.sk, mudrapozicka.sk, najrychlejsiepozicky.sk, okamzitepeniaze.sk, peniazebezdokladov.sk, peniazebezrucitela.sk, peniazecezinternet.sk, peniazeceznet.sk, peniazecezsms.sk, peniazedoruky.sk, peniazehned.sk, poctivapozicka.sk, pozicka.sk, pozickaokamzite.sk, pozickaren.sk.

Podmienkou poskytovania spotrebiteľských úverov a iných úverov a pôžičiek pre spotrebiteľov na území Slovenskej republiky je povolenie udelené Národnou bankou Slovenska v zmysle zákona o spotrebiteľských úveroch a o iných úveroch a pôžičkách pre spotrebiteľov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov. NBS dlhodobo upozorňuje potenciálnych klientov, aby dôkladne zvažovali, s akou osobou vstupujú do zmluvných vzťahov a oprávnenie danej osoby si preverovali na internetovej stránke subjekty.nbs.sk.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok