Trnava je blízko k postupu, s Belehradom uhrala skvelý výsledok

TA3 TASR SITA
7.8.2018 23:20

Futbalisti Spartaka Trnava si z prvého zápasu 3. predkola Ligy majstrov vezú do odvety sľubný výsledok. Na Štadióne Rajka Mitiča remizovali s domácou Crvenou Zvezdou Belehrad 1:1. Domáci sa ujali vedenia v 24. minúte po góle Bena Nabouhaneho z pokutového kopu, o minútu neskôr vyrovnal Erik Grendel. Odveta je na programe v utorok 14. augusta o 20.30 h v Trnave.

Trnava je blízko k postupu, s Belehradom uhrala skvelý výsledok
TASR/Martin Baumann

Domáca Crvena Zvezda hnaná búrlivou kulisou početného kotla zahrozila už v úvode, no peknú kombináciu na jeden dotyk obrana Spartaka prerušila. Trnavčania sa k lopte často nedostávali, technicky vyspelí hráči CZ ju mali na kopačkách častejšie. V 8. minúte mali domáci smolu, keď odrazená lopta len tesne minula v šestnástke osamoteného Krstičiča. Spartak potom predsa len dokázal vyrovnať hru, dostal sa aj pred brankára Borjana, ale v 23. minúte fauloval v šestnástke Godál a Ben Nabouhane pokutový kop bezpečne premenil.

Hneď po rozohratí lopty však potiahol akciu po pravom krídle Jirka, jeho spätnú prihrávku poslal do bránky Grendel - 1:1. Po góle prevzali iniciatívu opäť domáci, ale do konca polčasu si nevypracovali vážnejšiu šancu.

Tá neprichádzala ani s pribúdajúcimi minútami druhého dejstva, v ktorom mali domáci futbalisti aj naďalej hernú prevahu. Chudého vystrašil iba ďalekonosný pokus Jovičiča. Trnavský brankár však onedlho musel riešiť oveľa vážnejšiu situáciu po prieniku Radonjiča, keď včas vybehol a zmaril mu zakončenie. Postupne sa hra preniesla do stredu poľa, domácim sa nedarilo prekvapiť trnavskú obranu. Spartak ustál aj záver zápasu a do odvety si vezie sľubný výsledok.

Crvena Zvezda Belehrad - FC Spartak Trnava 1:1 (1:1)

Góly: 24. Ben Nabouhane (z 11 m) – 25. Grendel. Rozhodovali: Del Cerro - Yuste, Canton (všetci Šp.), ŽK: Radonjič - Godál, Sloboda

CZ Belehrad: Borjan - Stojkovič, Savič, Dehenek, Rodič - Jovičič, Ebecilio (80. Šimič), Krstičič - Ben Nabouhane, Stoiljkovič (53. Milič, 73. Srnič), Radonjič

Spartak Trnava: Chudý - Kadlec, Tóth, Godál, Čonka - Jirka, Sloboda (89. Miesenböck), Grendel, Greššák, Rada (90.+5 Hladík) - Bakoš (75. Egho)

Radoslav Látal, tréner FC Spartak Trnava: "Sme s výsledkom spokojní. Čaká nás ešte veľa práce. Sme iba v polovici dvojzápasu. Videli sme, že Crvena zvezda má svoju kvalitu a odveta nebude jednoduchá. V celom stretnutí sme pracovali dobre v obrannej fáze, nemali sme výraznejšie problémy. Pri súperovom góle sme zlou prihrávkou stratili loptu v strede ihriska a pramenila z toho penalta, z ktorej sme inkasovali. Vzápätí nám vyšiel brejk a vyrovnali sme. Čakali sme na takúto chvíľu, spoliehali sme sa na protiútoky a štandardné situácie. Prvý polčas sme dohrali v pokoji. V úvode druhej časti nás súper zatlačil, dostali sme sa pod tlak, Crvena zvezda mala pár rohov v sérii, ale napokon sme z toho dobre vyšli. Neskôr mal súper náznaky šancí, ale hrali sme dobre, defenzíva fungovala a uhrali sme dobrý výsledok. Máme za sebou ôsmy zápas v krátkom slede, je to náročné. Prišli sme do Srbska v pozícii outsidera a remizovali sme, takže sme spokojní. V Trnave nám stačí výsledok 0:0 a teda znovu budeme vychádzať z výbornej defenzívy."

Vladan Milojevič, tréner FK Crvena zvezda Belehrad: "Trnava hrala presne to, čo sme čakali. Vedel som, že budú hrať kolektívne, agresívne a zodpovedne. Presne tak to aj bolo. Kúskovali hru mnohými faulami. Hrajú dosť nezvyčajne, ešte sme sa s tým nestretli v pohárovej Európe ani v Srbsku. Máme za sebou prvú polovicu, Spartak je v miernej výhode, pretože skóroval na našom ihrisku. Najväčšia sila Spartaka tkvie v kolektívnej hre. Hrali sme toľko, koľko nám súper dovolil. Nemyslím si, že by sme hrali zle."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok