Trenčín zničil nováčika Fortuna ligy, Sereď položil piatimi gólmi

TA3 TASR
5.8.2018 22:56

Futbalisti Trenčína sa úspešne naladili na duel s Feyenoordom Rotterdam v 3. predkole Európskej ligy domácim hladkým víťazstvom vo Fortuna lige. Seredi nasúkali v prechodnom domove v Myjave päť gólov.

Trenčania začali od podlahy a súperovi vytvárali neustále hrozby. V 12. minúte po priamom kope Ubbinka predĺžil Sleegers loptu na El Mahdiouiho, ale jeho zakončenie išlo tesne vedľa Penksovej bránky. Brankár Serede prvýkrát kapituloval v 23. minúte. Skovajsa potiahol loptu pred šestnástku a centrom našiel Sleegersa, ktorého obrancovia nedokázali pokryť a tvrdou strelou zblízka rozvlnil sieť - 1:0. Tlak Trenčína pokračoval, Penksa bol v neustálej permanencii a viackrát podržal svoj tím. V 37. minúte však bol prikrátky na presný projektil El Mahdiouiho z 20 metrov - 2:0.

Trenčania, namaškrtení pohárovým víťazstvom 4:1 nad Górnikom Zabrze, neubrali nohu z plynu ani po prestávke. Ubbink sa dostal k lopte, ale spoza šestnástky nenamieril presne, no Umeh v 54. minúte prvým gólom v drese A už áno - 3:0. Sereď sa z ojedinelej príležitosti podarilo znížiť, po hodine hry sa presadil striedajúci Gatarič, ktorý obstrelil Šemrinca - 3:1. Tento moment nováčika povzbudil, Gatarič sa ocitol v ďalšej dobrej šanci pred trenčianskym brankárom, ale nevyšla mu kľučka a sám sa pripravil o možnosť ísť do koncovky. Záver opäť patril favoritovi, jeho víťazstvo prikrášlili ďalšími presnými zásahmi Čatakovič a Sleegers.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok