Trump urazil LeBrona, prvá dáma sa od výroku dištancovala

TA3 TASR
5.8.2018 09:32

Prvá dáma Spojených štátov Melania Trumpová sa v sobotu dištancovala od urážlivého výroku svojho manžela, amerického prezidenta Donalda Trumpa, ktorý adresoval basketbalovej hviezde LeBronovi Jamesovi. Informovala o tom agentúra AP.

Trump urazil LeBrona, prvá dáma sa od výroku dištancovala
SITA/AP

Trump zareagoval na Twitteri

James sa v piatkovom rozhovore s redaktorom spravodajskej televízie CNN Donom Lemonom vyjadril, že s Trumpom, ktorého kritizoval už aj v minulosti, by si "za jeden stôl nesadol". Rozhovor sa uskutočnil v budove školy pre znevýhodnené deti I Promise v Jamesovom rodnom meste Akron v štáte Ohio, ktorá je súčasťou jeho rozsiahlych dobročinných aktivít.

"Lebron James práve poskytol rozhovor najhlúpejšiemu človeku v televízii Donovi Lemonovi. Pri ňom ešte aj Lebron pôsobí inteligentne, a to už je čo povedať," napísal na Twitteri americký prezident.

Viacerí sa k situácii vyjadrili

Trumpova manželka Melania sa prostredníctvom svojej hovorkyne Stephanie Grishamovej od výroku svojho manžela dištancovala a vyzdvihla význam Jamesovej práce v prospech mladých Američanov. "Zdá sa, že LeBron James pracuje v prospech našej nasledujúcej generácie - a prvá dáma odjakživa podporuje každého, kto má snahu viesť otvorený dialóg o problémoch, ktorým čelia dnešné deti," uvádza sa vo vyhlásení prvej dámy Spojených štátov.

Na Jamesovu stranu, ktorý je známy svojím kritickým postojom voči súčasnému americkému prezidentovi, sa hneď postavili viacerí športovci a politici. "Podporujem LeBrona Jamesa, pretože robí skvelú prácu pre svoju komunitu," uviedol hovorca legendárneho Michaela Jordana. "Nemali by sme LeBrona kritizovať. Oslavujme ho za jeho charitatívnu činnosť a snahu pomôcť deťom," povedal podľa agentúry AP guvernér štátu Ohio Josh Kasich.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok