Kližan porazil Thiema a postúpil do štvrťfinále dvojhry na ATP

TA3 SITA
1.8.2018 21:36

Slovenský tenista Martin Kližan postúpil do štvrťfinále dvojhry na turnaji ATP World Tour 250 Generali Open v rakúskom Kitzbüheli. V stredajšom zápase 2. kola zdolal na turnajovú jednotku domáceho Dominica Thiema.

Kližan porazil Thiema a postúpil do štvrťfinále dvojhry na ATP
SITA/Diana Černáková (ilu foto)

Rodák z Bratislavy vyzve vo štvrťfinále srbského tenistu Dušana Lajoviča, ktorý v osemfinále zvíťazil nad Rakúšanom Dennisom Novakom. "Skvelý triumf nad veľkou hviezdou a dobrým priateľom Dominicom Thiemom. Držím ti palce v pokračovaní sezóny," uviedol "Kližo" na instagrame.

Dvadsaťdeväťročný Kližan (112. v rebríčku ATP) a o päť rokov mladší Thiem (8.) odohrali štvrté vzájomné stretnutie. Naposledy na seba narazili v roku 2015 na turnaji v americkom Cincinnati, Kližan vtedy zvíťazil v 1. kole po tuhom boji 7:6 (5), 3:6, 7:6 (4).

Dvojhra mužov - 2. kolo (osemfinále): Martin Kližan (SR) - Dominic Thiem (Rak.-1) 6:1, 1:6, 7:5 za 119 minút.

Thiem má za sebou vydarenú antukovú časť sezóny, na turnaji Masters 1000 v Madride sa dostal až do finále, kde podľahol Alexandrovi Zverevovi. Neúspešným finalistom sa stal aj na Roland Garros, šancu na titul mu nedal suverénny Rafael Nadal. Na tráve sa mu však nedarí podľa predstáv, vo Wimbledone odstúpil v 1. kole a následne na ATP World Tour 500 German Tennis Championships v nemeckom Hamburgu podľahol vo štvrťfinále Čiľanovi Nicolásovi Jerrymu. Rakúsky tenista mal v úvodnom kole v Kitzbüheli voľný žreb, Kližan jednoznačne zvíťazil nad krajanom Dominica Thiema Sebastianom Ofnerom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok