Dávky v hmotnej núdzi dostáva menej ľudí. Kde žije najviac poberateľov?

TA3 SITA
23.7.2018 10:19

Dávky v hmotnej núdzi dostalo na Slovensku v júni tohto roka 73,1-tisíca osôb. Oproti koncu mája tohto roka išlo o pokles o 1,7 tisíca ľudí, medziročne sa počet poberateľov týchto dávok znížil o 17-tisíc.

Dávky v hmotnej núdzi dostáva menej ľudí. Kde žije najviac poberateľov?
TASR/František Iván

Na dávky v hmotnej núdzi bolo po zohľadnení ostatných členov rodiny na konci prvého polroka tohto roka celkovo odkázaných takmer 162,8 tisíca osôb, čo je 2,99 % z celkového počtu obyvateľov na Slovensku. Podiel ľudí v hmotnej núdzi na celkovom počte obyvateľov sa tak oproti koncu mája tohto roka znížil o 0,07 percentuálneho bodu, medziročne išlo o pokles o 0,66 percentuálneho bodu. Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Najväčší podiel ľudí poberajúcich dávky v hmotnej núdzi na celkovom počte obyvateľov daného regiónu bol na konci minulého mesiaca v okresoch Rimavská Sobota, Revúca a Gelnica. Okres Rimavská Sobota vykázal 11,3 tisíca ľudí odkázaných na sociálne dávky. Išlo o 13,41 % z celkového počtu obyvateľov tohto okresu. V okrese Revúca bolo 5,3 tisíca poberateľov sociálnych dávok, čo tvorí 13,33 % z počtu obyvateľov tohto okresu. V okrese Gelnica bolo v júni tohto roka 11,07 % ľudí, ktorí žili zo sociálnych dávok, čo zodpovedá 3,5 tisíca sociálne odkázaným osobám.

Najmenej sociálne odkázaných ľudí je už dlhodobo v bratislavských okresoch. Minulý mesiac bolo v piatich bratislavských okresoch na dávky v hmotnej núdzi odkázaných od 0,13 % po 0,29 % ich obyvateľov, čo predstavovalo od 88 osôb v okrese Bratislava I po 328 ľudí v okrese Bratislava II. Medzi tieto okresy sa včlenil len okres Senec, kde bolo v hmotnej núdzi 0,22 % obyvateľov, teda 183 osôb.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok