Slovan suverénne vstúpil na klubovú scénu, predviedol sa 9 gólmi

TA3 SITA
20.7.2018 12:54

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava začali bez problémov svoje účinkovanie na európskej klubovej scéne v ročníku 2018/2019. Zverenci trénera Martina Ševelu v dvoch vystúpeniach strelili moldavskému tímu FC Milsami Orhei dovedna deväť gólov a po výsledkoch 4:2 (vonku) a 5:0 (doma) postúpili absolútne suverénne do 2. predkola Európskej ligy UEFA.

Slovan suverénne vstúpil na klubovú scénu, predviedol sa 9 gólmi
Foto: SITA/Diana Černáková

Spokojní a šťastní

Držiteľ Moldavského pohára 2018 nemal nárok proti úradujúcemu slovenskému vicemajstrovi a najmä v odvete na Pasienkoch bol príjemným protivníkom. Hoci sa slovanisti nevyhli aj "hluchším" fázam, na trávniku dominovali a poľahky si vybojovali účasť v ďalšej fáze európskeho pohára číslo dva, v ktorej nastúpia proti maltskému tímu FC Balzan - najskôr na trávniku súpera (26. 7.) a potom v domácom prostredí (2. 8.).

"Sme spokojní a šťastní, že ideme ďalej. Podarilo sa nám streliť moldavskému súperovi vo štvrtkovej odvete päť gólov. Boli tam šance, z ktorých sme mohli skóre aj zvýšiť, ale budeme pokorní a skromní. Neinkasovali sme, čo je výborné. Bol to jeden z cieľov, ktoré sme si stanovili pred zápasom. Odveta mala podobný priebeh ako prvý zápas v Orhei, už v prvom polčase sme dali tri góly," skonštatoval po stretnutí kouč ŠK Slovan Martin Ševela.

slovan_7f000001-bf35-ea17.jpg

Dôležitá je každá sekunda

Ševela pokračoval: "Aj v tomto dueli sme však mali úseky, keď sme sa dopustili zbytočných strát lopty. Súperovi sme ponúkli pološance a museli sme vydať viac energie na defenzívu. Chceme hrať atraktívny a dominantný futbal, s loptou na kopačkách. Preto budeme s hráčmi analyzovať tento zápas, aby sme eliminovali to, čo vo štvrtok nebolo dobré. Bude treba dobre zregenerovať, lebo cez víkend sa začína Fortuna liga, do ktorej chceme tiež vstúpiť úspešne."

"Hráči cez polčasovú prestávku nedostali žiadne pokyny, aby sa šetrili. Kto ma pozná, vie, že som maximalista. Pre mňa je dôležitá každá jedna sekunda na ihrisku. Chcem vidieť hráčov šprintovať, aj keď sú unavení. Prestriedali sme, priestor dostali aj ďalší chalani, ktorým sme chceli dopriať prax z ostrých zápasov. Napokon sme pridali ešte dva góly a dosiahli vynikajúci výsledok. Treba si vážiť každé víťazstvo, moldavský súper sa nie náhodou dostal do Európy. Náš tím je silný, ale čím ďalej prídu ťažší a ťažší súperi. Pre sebavedomie celého klubu je víťazstvo 5:0 výborné," zhodnotil Ševela.

Vo štvrtkovom odvetnom stretnutí proti FC Milsami sa dva razy strelecky presadili Andraž Šporar a Mohammed Rharsalla Khadfi, skrátene Moha. "Bol to pre mňa, klub i fanúšikov veľmi dobrý zápas. Vedeli sme, že keď strelíme rýchly gól, tak to bude pre nás jednoduchšie. To sa nám aj podarilo, skórovali sme napokon až päťkrát. Mohlo sa zdať, že moldavský súper nebol kvalitný, ale nie je to pravda. Pokiaľ nedáte gól, môžeme mať problém. My sme však našu úlohu zvládli perfektne," skonštatoval pre TA3 slovinský reprezentant v drese Slovana Šporar, ktorý v drese "belasých" skóroval v ostatných piatich stretnutiach a berúc do úvahy aj prípravné duely, gólovo uspel v ôsmich z jedenástich stretnutí.

Výborný vstup do zápasu

Moha strelil dovedna štyri góly v dvoch vzájomných konfrontáciách proti moldavskému protivníkovi, po dva v každom zápase. "Tréner nám aj pred odvetou zdôrazňoval, že nesmieme nechať nič na náhodu. V našich mysliach bolo jedine víťazstvo a čo najviac gólov v sieti súpera. Mali sme výborný vstup do zápasu, rýchlo sme otvorili skóre. Je dôležité, že sme nielen postúpili, ale zároveň nadelili súperovi päť gólov a potešili priaznivcom ofenzívnym futbalom," cituje oficiálna internetová stránka Slovana vyjadrenie 24-ročného marockého krídelníka so španielskym pasom.

Martin Ševela však upozorňuje, že FC Milsami Orhei bol len prvou prekážkou. "Ideme ďalej, naším cieľom je dostať sa v Európskej lige čo najďalej. Chceme hrať moderný futbal, aby sa Slovan vrátil do Európy tak, ako v nej bol kedysi. Musíme byť maximalisti, iné ciele ako tie najvyššie nemôžeme mať. Cez maltského súpera FC Balzan v 2. predkole EL rozhodne chceme postúpiť, ale budeme obozretní. Doma strelili minulý týždeň na úvod proti azerbajdžanskému tímu FK Kešla štyri góly (zvíťazili 4:1 a hoci vo štvrtkovej odvete podľahli 1:2, postúpili do 2. predkola EL, pozn.), majú viacerých cudzincov, ktorí do mužstva priniesli kvalitu," dodal kormidelník Slovana Bratislava.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok