PR správa

Premýšľate, do čoho investovať? Skúste diamanty

PR
20.7.2018 12:57

Spomínate si ešte na finančnú krízu, ktorá pred niekoľkými rokmi zasiahla takmer celý svet a viedla ku krachu mnohých investičných spoločností a bánk? Potom určite pátrate po komodite, do ktorej by ste investovali s istotou, že v budúcnosti nebudete prichádzať o svoje peniaze. K investíciám, ktoré stále naberajú na hodnote, patria bez váhania nehnuteľnosti. Lenže nemôžete vlastniť ani byty ani domy bez toho, aby by ste do nich museli vložiť niečo zo svojich úspor, napríklad do opravy strechy či rekonštrukcie kúpeľne. Okrem toho, nehnuteľnosti nepatria k ľahko a rýchlo likvidným komoditám.

Premýšľate, do čoho investovať? Skúste diamanty
PR

V posledných rokoch sa rozmáha zaujímavý trend, ktorý by sme vám dnes radi priblížili. Ide o investovanie do diamantov a drahých kameňov. Tento spôsob ukladania peňazí nepatrí zatiaľ k najbežnejším u nás, napriek tomu ide o jednu z najlepších investícií, kam v dnešnej dobe popri zlate uložiť svoje prostriedky.

foto2-sita-eppi_7f000001-90f6-110c.jpg

Ľudia po stáročia zhromažďovali zlato, či už ako odliatky, tehly alebo mince. Tento drahocenný kov, ktorý ma doma snáď každý, či už vo forme šperkov zo zlata, zaznamenáva na svetových burzách trvalý rast. Ak sa chcete uchrániť pred infláciou, diverzifikovať svoje investičné portfólio alebo dlhodobo zhodnocovať svoje prostriedky, kupujte zlato.

foto4-sita-eppi_7f000001-910c-cbec.jpeg

Skúsení investori však čím ďalej, tým viac vkladajú svoje prostriedky do investičných diamantov, v ktorých je možné vidieť odraz budúcnosti obchodného sveta. Ľahko uskladniteľná a zameniteľná komodita, ktorej hodnota sa viaže na dolár a neklesá, naberá na cene okrem iného preto, že ide o prírodný nerast s obmedzenými zásobami, získavanými  náročnou a nákladnou ťažbou. Dopyt po krásne vybrúsených a kvalitných kameňoch stúpa na rýchlo rastúcich trhoch v Indii, Číne a Malajzii i vďaka jednej skutočnosti: ktorá budúca nevesta by si neželala pochváliť sa ligotajúcim sa zásnubným prstienkom s diamantom na ľavom prstenníku?

foto5-sita-eppi_7f000001-911f-a0b3.jpeg

Okrem klasických čírych kameňov by ste si nemali nechať ujsť príležitosť zaobstarať si modrú či ružovú odrodu diamantu. Austrálska baňa, z ktorej pochádzajú tie najkrajšie a najsýtejšie sfarbené exempláre, ukončuje svoju činnosť, čo smeruje k zvýšenému záujmu práve o tieto kamene.

Zaujímavú alternatívu k voľným a neosadeným diamantom, ktoré je možné jednoducho uchovávať v zamatovom batôžku, predstavujú kamene zasadené do šperkov. Investičný diamant či drahokam však nehľadajte v strieborných príveskoch alebo v náušniciach, ale v zlatých či platinových klenotoch, kde pridanú hodnotu predstavuje i samotný ušľachtilý kov a umelecké spracovanie daného modelu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok