TB strán OĽaNO a SaS o situácii na ministerstve pôdohospodárstva a zvolaní mimoriadneho výboru

TA3
19.7.2018 13:43

Pozrite si tlačovú besedu opozičných strán OĽaNO a SaS o situácii na ministerstve pôdohospodárstva. Ich predstavitelia informovali aj o zvolaní mimoriadneho výboru.

K téme sa vyjadril aj Slovenský pozemkový fond. Tu je jeho stanovisko:

"Slovenský pozemkový fond sa ostro ohradzuje voči tvrdeniam Hnutia OĽaNO a strany SaS, ktoré odzneli včera na tlačovej konferencii. Klamlivo a účelovo na nej obvinili SPF a generálnu riaditeľku SPF JUDr. Adrianu Šklíbovú z nečinnosti vo veci podozrení zo zneužívania, neoprávneného čerpania a netransparentného prideľovania agrodotácií.Slovenský pozemkový fond však tieto činnosti vykonávať nemôže. Zo zákona nemá žiadnu kompetenciu pri poskytovaní či kontrole oprávnenosti čerpania priamych platieb či dotácií z Pôdohospodárskej platobnej agentúry.

Slovenský pozemkový fond vykonáva správu pozemkov vo vlastníctve SR a nezistených vlastníkov, a tieto pozemky prenajíma žiadateľom podľa zákonom stanovených kritérií. Nie len tieto obvinenia uvedené na tlačovej konferencii sú absolútne nepravdivé. Viac k téme a celé stanovisko SPF sa dočítate v priloženej tlačovej správe,"
uviedol Martin Kormoš, hovorca SPF.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok