Košickým oceliarňam sa u nás darí, spoločnosť načrtla svoje plány

TA3 TASR
19.7.2018 08:42

Spoločnosť U. S. Steel je v Košiciach spokojná a rozmýšľa o ďalších investíciách. O odchode z Košíc momentálne neuvažuje. Informoval o tom podpredseda vlády pre investície a informatizáciu Richard Raši po stretnutí s najvyšším vedením U. S. Steel v Pittsburghu.

Košickým oceliarňam sa u nás darí, spoločnosť načrtla svoje plány
TASR/Milan Kapusta

Rozmýšľa o ďalších investíciách

"U. S. Steel je najväčší zamestnávateľ v Košiciach a patrí k najväčším zamestnávateľom aj na celom Slovensku. Je to náš absolútne stabilný partner," uviedol Raši, ktorého teší, že U. S. Steelu sa na Slovensku darí a rozmýšľa o ďalších investíciách. "Možno aj ďalšom rozširovaní svojich kapacít. To je to základné pre nás z tohto stretnutia," doplnil.

S prezidentom spoločnosti Davidom B. Burrittom, šéfom U. S. Steel Košice Scottom D. Buckisom a ich viceprezidentmi hovoril Raši aj o problémoch spoločnosti. "Ide najmä o problémy s emisiami, hovorili sme o nákladoch na pracovnú silu, na energie. Vláda SR bude robiť všetko preto, aby sme v rámci legálnych možností pomohli takým veľkým zamestnávateľom, akým je U. S. Steel," deklaroval Raši.

Zamestnáva takmer 12 000 ľudí

U. S. Steel Košice zamestnáva takmer 12.000 ľudí. Začiatkom roka 2013 sa objavili správy o plánovanom odchode amerických oceliarní z východu Slovenska. Dôvodom mali byť predovšetkým náklady spoločnosti v súvislosti s energiami a legislatívou EÚ v oblasti životného prostredia.

Vtedajší premiér Robert Fico dohodol v centrále U. S. Steel v Pittsburghu konkrétne podmienky memoranda o zotrvaní americkej spoločnosti v Košiciach. Vyhlásil vtedy, že spoločnosť U. S. Steel bude na východnom Slovensku pôsobiť ďalej ešte minimálne najbližších päť rokov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok