Český minister čelil podozreniam, oznámil svoju rezignáciu

TA3 TASR
17.7.2018 15:28

Český minister práce a sociálnych vecí Petr Krčál oznámil svoju rezignáciu. Krčál čelí podozreniu, že sa dopustil plagiátorstva vo svojej bakalárskej práci, informoval spravodajský portál Novinky.cz.

Krčála by mala nahradiť Jana Maláčová pôsobiaca na ministerstve práce a sociálnych vecí. Krčál absolvoval Inštitút medziodborových štúdií Univerzity Tomáša Baťu v Zlíne, kde v roku 2007 obhájil bakalársku prácu na tému Mládež a voľný čas. Jej časti sa však podľa serveru Seznam Zprávy, ktorý sa odvoláva na program na odhaľovanie plagiátov, zhodujú s predtým obhájenou prácou. Tieto časti Krčál údajne vo svojej bakalárskej práci skopíroval bez uvedenia citácie.

Krčál v roku 2009 získal ešte magisterský titul v odbore andragogika a riadenie ľudských zdrojov na pražskej súkromnej Univerzite Jana Amosa Komenského. Podozreniu z plagiátorstva čelila aj medzičasom už tiež bývalá ministerka spravodlivosti Taťána Malá. Tá na svoj post rezignovala po 13 dňoch vo funkcii. Malá zdôraznila, že nepriznáva žiadne pochybenie a odstupuje len kvôli mediálnej kampani, ktorá by poškodzovala kabinet.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok