V Tatrách sprístupnia obľúbený chodník, ktorý poškodil silný dážď

TA3 TASR
12.7.2018 22:08

Návštevníci Vysokých Tatier budú môcť od soboty opäť využívať obľúbený turistický chodník od Zeleného na Skalnaté pleso. Ten uzavreli približne pred mesiacom po ničivých dažďoch.

V sobotu 14. júla sa môžu turisti opäť bez obmedzení vydať červeno značeným turistickým chodníkom od Zeleného plesa cez Veľkú Svišťovku na Skalnaté pleso vo Vysokých Tatrách. V týchto dňoch Štátne lesy Tatranského národného parku, ktoré sú správcom turistickej infraštruktúry a informačnej siete na území Tatier, finišujú s jeho poslednými úpravami. Informovala ho tom Martina Petránová zo ŠL TANAP.

Pracovníkom Ochranného obvodu Tatranské Matliare sa s pomocou externého dodávateľa úspešne podarilo odstrániť následky júnových prívalových dažďov. Tie na viacerých miestach magistrály pod Veľkou Svišťovkou spôsobili poškodenie takého rozsahu, že kvôli bezpečnosti návštevníkov museli ŠL TANAP túto obľúbenú turistickú trasu uzavrieť.

„Práce na chodníku od začiatku komplikovalo daždivé počasie a v neposlednom rade aj nedisciplinovaní turisti, ktorí nerešpektovali uzáveru. Okrem odstránenia závalov a opravy poškodených častí chodníka pracovníci nainštalovali aj nové reťaze, ktoré zvýšia bezpečnosť turistov," doplnila Petránová s tým, že v týchto dňoch lesníci dokončujú posledné úpravy, aby chodník mohol byť po mesačnej uzávere otvorený pre turistov už počas najbližšieho víkendu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok