Muž otrávený novičokom je už pri vedomí, jeho stav je vážny

TA3 TASR
10.7.2018 19:17

Brit, ktorý sa pred desiatimi dňami v anglickom meste Amesbury otrávil spoločne so svojou partnerkou nervovoparalytickou látkou typu novičok, sa prebral z bezvedomia. Naďalej však ostáva v kritickom, hoci stabilizovanom stave. Oznámilo to vedenie okresnej nemocnice v neďalekom meste Salisbury.

Charlie Rowley (45) sa v Amesbury na juhovýchode Anglicka otrávil spoločne so svojou partnerkou 44-ročnou Dawn Sturgessovou, ktorá v nedeľu otrave podľahla. "Zaregistrovali sme malé, ale významné zlepšenie stavu Charlieho Rowleyho," povedala podľa agentúry Reuters Lorna Wilkinsonová z okresnej nemocnice v Salisbury. "Je v kritickom, no stabilizovanom stave a momentálne je pri vedomí," dodala.

Polícia dosiaľ nevie, či najnovší prípad otravy novičkom súvisí s prípadom ruského dvojitého agenta Sergeja Skripaľa a jeho dcéry Julije, ktorých našli otrávených touto látkou 4. marca v meste Salisbury. To je od Amesbury vzdialené len niekoľko kilometrov. Z otravy Skripaľovcov obviňuje Británia Moskvu, ktorá akúkoľvek spojitosť s prípadom odmieta. Otrava Skripaľa a jeho dcéry vyvolala diplomatickú roztržku medzi Ruskom a Západom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok