Pár pred otravou navštívil mesto, kde našli Skripaľa a jeho dcéru

TA3 TASR
5.7.2018 22:25

Britský pár otrávený jedom novičok sa dotýkal kontaminovaného predmetu. Oznámila to britská metropolitná polícia. Obaja sú hospitalizovaní v kritickom stave. Prípad pripomína marcový pokus o vraždu ruského agenta Sergeja Skripaľa a jeho dcéry. Londýn z útoku viní Rusko.

Kontaminovaný predmet

Muž a žena, ktorých našli v sobotu v kritickom stave v britskom meste Amesbury po tom, ako boli vystavení nervovoparalytickej látke typu novičok, manipulovali s kontaminovaným predmetom. Potvrdila to londýnska Metropolitná polícia.

"Po ďalšom testovaní vzoriek odobraných pacientom vieme, že boli vystavení nervovoparalytickej látke pri manipulovaní s kontaminovaným predmetom," uviedol Scotland Yard. Polícia v rámci pátrania po zdroji kontaminácie uzavrela určité oblasti v mestách Amesbury a Salisbury.

Išlo o novičok

Britská protiteroristická polícia, ktorá prevzala vyšetrovanie tohto prípadu, už skôr potvrdila, že 44-ročná žena a 45-ročný muž, ktorých našli v kritickom stave v meste Amesbury, boli vystavení nervovoparalytickej látke typu novičok. Podľa médií išlo o Charlieho Rowleyho a Dawn Sturgessovú.

Ide o rovnakú látku, akou v marci tohto roku otrávili v neďalekom meste Salisbury bývalého ruského agenta Sergeja Skripaľa a jeho dcéru Juliju. Británia z otravy Skripaľovcov obviňuje Rusko, čo však Moskva popiera. Celá kauza vyvolala vážnu diplomatickú roztržku medzi Ruskom a Západom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok