Leško je už za mrežami, polícia zverejnila video zo zásahu

TA3 TASR
1.7.2018 14:25

Polícia v sobotu večer v Košiciach zatkla odsúdeného Jozefa Leška z tzv. skupiny okoličányovcov. Leško bol na úteku od apríla tohto roku, keď mu Najvyšší súd SR vymeral trest vo výške 24 rokov odňatia slobody.

Zásah ho prekvapil

"Po zatknutí bol tak okamžite eskortovaný na miesto výkonu trestu," potvrdila v nedeľu polícia na svojej facebookovej stránke.

Leška zadržali v rodinnom dome v mestskej časti Košice-Ťahanovce u jeho príbuzných. Zákrok musel byt realizovaný rýchlo a bezpečne, keďže sa podľa získaných informácií mali v dome nachádzať maloleté osoby. "Samotná akcia netrvala viac ako päť minút. Leško bol veľmi prekvapený, nekládol odpor, výrazne sa zľakol, nemal pri sebe strelnú zbraň," uviedla polícia. Počas viac ako dvojmesačného úteku Leško nezmenil svoj výzor. Podľa mužov zákona sa pohyboval po východnom Slovensku prevažne v noci a snažil sa každú noc spať na inom mieste.

Plánoval útek za hranice

"Nie je vylúčené, že sa istý čas zdržiaval aj v zahraničí. V poslednom období sa snažil získať falošné doklady, aby definitívne mohol utiecť mimo našich hraníc. Teraz strávi ďalších 24 rokov za mrežami," informovala polícia. Národná protiteroristická jednotka NAKA zachytila tento týždeň informáciu o pohybe hľadaného. Na ďalších operatívnych postupoch a samotnom zadržaní v sobotu večer spolupracovali odbor cieľového pátrania Prezídia Policajného zboru a Pohotovostný policajný útvar Košice.

Na úteku je naďalej na doživotie odsúdený Róbert Okoličány, označovaný za bossa východoslovenského podsvetia. Polícia už v deň aprílového rozsudku NS zadržala Jaroslava Potučka, ktorý bol rovnako v neprítomnosti odsúdený na doživotie a snažil sa utiecť. "Teraz je na rade Róbert Okoličány, taktiež odsúdený na doživotie. Zatknutie jeho najbližších spolupracovníkov je pre neho dôkazom, že nie je v bezpečí," uviedla polícia na sociálnej sieti.

V prípade skupiny Okoličányho NS SR 11. apríla vyniesol rozsudok s tromi doživotnými trestami. Ďalším členom skupiny udelil dlhoročné tresty odňatia slobody. V prípade figurovalo spolu 16 obžalovaných, ktorých prokurátor vinil z 20 skutkov. Podľa súdu sa dopustili trestných činov ako založenie, zosnovanie a podporovanie zločineckej a teroristickej skupiny, viacerých vrážd, nedovoleného ozbrojovania, lúpeže, vydierania či krádeže.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok