Colníci sa opäť vyznamenali, zaistili tony nelegálneho tabaku

TA3 TASR
26.6.2018 16:33

Kamión plný tabaku zaistili colníci z Kriminálneho úradu Finančnej správy na hraničnom priechode Brodské. Počas kontroly našli takmer dvanásť ton tabaku.

Colníci z Kriminálneho úradu finančnej správy počas kontroly na hraničnom priechode Brodské zastavili v uplynulých dňoch a skontrolovali kamión s rumunským evidenčným číslom. Ten v ložnom priestore prepravoval 99 kartónov tabakovej suroviny – tabakových listov pochádzajúcich z Bulharska. Celková hmotnosť nákladu sa po dôslednej kontrole vyšplhala na 11.888 kilogramov.

Príjemcom mala byť slovenská obchodná spoločnosť s konateľom tureckej národnosti. Táto spoločnosť však nemala povolenie na obchodovanie s tabakovou surovinou. Preto z dôvodného podozrenia, že tabaková surovina súvisela s porušovaním daňových predpisov, colníci z KÚFS uvedený tovar zaistili a obsah poslali na kontrolu do colného laboratória. Rozbory majú potvrdiť, či ide o tovar podliehajúci spotrebnej dani. Informovala o tom hovorkyňa FS Ivana Skokanová.

V prípade, ak pôjde o tabakovú surovinu podliehajúcu spotrebnej dani, spotrebná daň by predstavovala cca 880.000 eur. KÚFS po vykonaní potrebných procesných úkonov prípad odovzdá správcovi dane a následne vyšetrovateľovi finančnej správy na ďalšie konanie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok