Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Duo vám pridá druhý displej k notebooku kdekoľvek ho potrebujete

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
25. 6. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pokiaľ si raz človek zvykne na prácu s dvomi obrazovkami, a to nielen v grafických programoch, ale aj s bežným kancelárskym balíkom, už by chcel používať dve obrazovky všade. To je aj jeden z dôvodov, prečo sa spoločnosť Mobile Pixels, s podporou inžinierov z MIT, rozhodla pre vytvorenie šikovného zariadenia Duo, ktoré je vlastne druhým displejom pripojiteľným k zadnej časti ľubovoľného notebooku.

Princíp používania sekundárneho displeja Duo je jednoduchý. Používateľ začne tým, že na zadnú časť displeja notebooku prilepí štyri magnetky s lepiacou podložkou a potom na tieto magnety pripevní plastový kryt Duo s displejom. V prípade, že sa počítač nepoužíva, 12,5 palcový displej s rozlíšením 1080p zostane bezpečne zasunutý vo vnútri krytu.

Prídavný displej Duo pre notebooky má 12,5 palcovú uhlopriečku s rozlíšením 1080p.

Keď už však nastane čas na prácu či multimediálnu zábavu, stačí sekundárny displej vytiahnuť z krytu smerom von na ľavú alebo pravú časť od displeja notebooku, v závislosti od smeru pripevnenia krytu na notebook. Nakoniec stačí displej zapojiť do jedného z USB portov v prenosnom počítači a užívať si výhody rozšírenej pracovnej plochy aj napríklad na cestách v hotelovej izbe.

Používatelia si vedia upraviť uhol naklonenia displeja Duo pre doladenie optimálneho zobrazenia, no dokonca môžu displej otočiť tak, aby smeroval na opačnú stranu notebooku smerom zo zadnej strany. Táto konfigurácia príde vhod najmä počas práce, kedy sa dá nastaviť zrkadlenie obsahu a klient alebo kolega sediaci oproti vám bude vidieť všetko čo sa nachádza na displeji notebooku.

Používatelia si vedia upraviť uhol naklonenia displeja Duo pre doladenie optimálneho zobrazenia, no dokonca môžu displej otočiť tak, aby smeroval na opačnú stranu notebooku smerom zo zadnej strany.

Displej Duo váži len 680 gramov a má certifikáciu Energy Star, takže by nemal mať vysokú spotrebu energie z batérie notebooku. Celé riešenie je kompatibilné s operačnými systémami Windows, Linux, Mac, Android a Chrome.

Vývojári momentálne hľadajú finančné prostriedky pre spustenie výroby prostredníctvom start-up kampane na portáli Kickstarter. Kampaň už prekročila stanovený finančný cieľ a sekundárny mobilný displej Duo sa dá získať za podporu vo výške 169 dolárov, čo je o 25 % menej ako bola stanovená plánovaná maloobchodná cena. Distribúcia prvých vyrobených kusov je naplánovaná na január 2019.

Displej Duo váži len 680 gramov a má certifikáciu Energy Star, takže by nemal mať vysokú spotrebu energie z batérie notebooku.