Previazané oči, zbraň chýba. Polícia ukazuje vyšetrovanie vraždy

TA3 SITA
25.6.2018 10:53

Policajný zbor chce prostredníctvom sociálnej siete verejnosti ukázať postup pri objasňovaní vraždy. Ako príklad si vybrala starý prípad, v ktorom figuruje mŕtva žena s previazanými očami. V reálnom čase zverejňuje statusy, ktoré ukazujú, ako vyšetrovatelia napredujú.

Previazané oči, zbraň chýba. Polícia ukazuje vyšetrovanie vraždy
TASR/Radovan Stoklasa (ilustračné foto)

Ako informovala hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová, cieľom tejto aktivity je priblížiť prácu vyšetrovateľov Policajného zboru a niektorých postupov vo vyšetrovacom procese. "Jednotlivé príspevky budú zverejňované v reálnom čase podľa skutočného priebehu vyšetrovania. Pri každom príspevku bude vysvetlenie, že ide o retrospektívny prípad," uviedla Baloghová.

Polícia zdôrazňuje, že vyšetrovanie každého trestného činu je individuálne, špecifické a unikátne, od čoho sa odvíja aj jeho dĺžka od niekoľkých dní až po roky. Polícia na prezentáciu využíva prípad starej vraždy. Prípad súvisí s nálezom tela mŕtvej ženy na poľnej ceste v katastri obce Tomášovce v okrese Lučenec.

"Už z prvotnej obhliadky tela vyplýva, že táto žena bola najmenej dvakrát bodnutá do krku neznámym bodným nástrojom a smrť nastala následkom šoku z vykrvácania pri prerezaní veľkých ciev krku. Išlo o zranenie, ktoré si nemohla spôsobiť sama a k jej smrti došlo jednoznačne cudzím zavinením a v danom prípade ide s vysokou pravdepodobnosťou o vraždu. Mŕtva žena má previazané oči čiernou páskou, zraňujúci nástroj chýba na mieste nálezu tela," uvádza polícia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok