Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nový smartfón Find X sa hrdí výkonom a vysúvacími fotoaparátmi

Nový smartfón Find X sa hrdí výkonom a vysúvacími fotoaparátmi
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
25. 6. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čínska spoločnosť Oppo je zaujímavou alternatívou k dnešným najznámejším vlajkovým lodiam smartfónov. Výrobca sa aj tento rok snaží konkurovať špičke a prestavil svoju vlajkovú loď pre rok 2018 s názvom Find X. Smartfón sa môže pochváliť poriadne výkonnými špecifikáciami, no zaujme najmä svojimi fotoaparátmi, ktoré ak sa nepoužívajú, sú zasunuté v tele zariadenia. Toto riešenie vytvorilo priestor aj pre takmer bezrámový displej.

Čínski vývojári pre nový smartfón Oppo Find X vytvorili fotoaparáty, ktoré nazvali „stealth“, čiže „utajené“. Väčšinu času sú teda skryté v tele smartfónu, no pokiaľ používateľ otvorí aplikáciu fotoaparátu, v okamihu sa aktivuje zadný mechanizmus a vysunie časť s fotoaparátmi von. A nie sú to pritom žiadne „orezávatka“. Predný fotoaparát má rozlíšenie 25 megapixlov, zatiaľ čo zadný duálny fotoaparát zachytí okolitý svet v rozlíšení 16 a 20 megapixlov. Fotoaparáty tiež spolupracujú s určitými algoritmami umelej inteligencie, takže dokážu rozpoznať objekty a optimalizujú režim snímania pre čo najlepšie zábery.

Smartfón Oppo Find X sa môže pochváliť výkonnými špecifikáciami a najmä výsuvnými fotoaparátmi.

Okrem klasického snímača odtlačkov prstov, predný fotoaparát umožní odomykanie smartfónu prostredníctvom rozpoznávania tváre používateľa. Technológia vytvárania 3D štruktúry pomocou svetelného modulu premietne na tvár používateľa až 15 000 bodov, čím sa vytvorí podrobný 3D model. Ten podľa vyjadrenia výrobcu je tak presný, že úroveň falošného rozpoznania je len jeden prípad z milióna.

Skrytie fotoaparátov prinieslo aj ďalšiu výhodu, ktorá sa premietla do dizajnu smartfónu. Obrí displej s uhlopriečkou 6,4 palca má okolo seba veľmi tenký rám a podľa údajov na stránke výrobcu je pomer displeja k telu smartfónu až 93,8 percenta. Pod kapotou to tiež vôbec nevyzerá zle. Smartfón je poháňaný procesorom Snapdragon 845 spolu s 8 GB operačnej pamäte RAM. Kapacita vnútorného úložiska tiež ohromí svojimi 256 GB. No a ani na batérii sa nešetrilo, tá si prináša slušnú kapacity 3 730 mAh.

Väčšinu času sú fotoaparáty skryté v tele smartfónu Find X, no pokiaľ používateľ otvorí aplikáciu fotoaparátu, v okamihu sa aktivuje zadný mechanizmus a vysunie časť s fotoaparátmi von.

Okrem tónovaných farieb Bordeaux Red a Glacier Blue sa dá smartfón Find X získať aj v špeciálnej edícii Automobili Lamborghini Edition. Tento model telefónu bol navrhnutý tak, aby pripomínal kultové športové vozidlo. Telo je vyrobené z uhlíkových vlákien a má textúrovaný povrch s 3D vygravírovaným logom. Ide tiež o prvý smartfón s vlastnou technológiou Super VOOC pre rýchle nabíjanie batérií, kedy sa dokáže vybitá batéria nabiť do plnej kapacity už v priebehu 35 minút.

Spoločnosť Oppo plánuje svoju vlajkovú loď Find X vydať niekedy v priebehu augusta. Či sa dostane na viacero európskych trhov zatiaľ nie je známe, no vo Veľkej Británii sa bude predávať za 999 libier, čo je približne 1 136 EUR. Špeciálna Automobili Lamborghini Edition bude stáť až 1 699 libier, čiže okolo 1 932 EUR. Čo rozhodne nie sú ceny pre každého.

Okrem tónovaných farieb Bordeaux Red a Glacier Blue sa dá smartfón Find X získať aj v špeciálnej edícii Automobili Lamborghini Edition.