Bývalý šéf vojenských tajných Mikulec je nevinný, rozhodol súd

TA3 SITA
25.6.2018 14:23

Okresný súd Bratislava III oslobodil spod obžaloby bývalého šéfa Vojenskej spravodajskej služby Romana Mikulca. Podľa samosudcu totiž nebolo preukázané, že sa žalovaný skutok, konkrétne ohrozenie dôvernej a vyhradenej skutočnosti, stal. Rozsudok nie je právoplatný, prokurátor podal na mieste odvolanie.

Mikulec čelil v tomto prípade obžalobe pre prečin ohrozenia dôvernej a vyhradenej skutočnosti. Pre povahu veci sa prípad pred súdom pojednával s vylúčením verejnosti. Podľa obžaloby Mikulec neoprávnene zhromažďoval dokumenty kategorizované ako dôverné a vyhradené. V júni 2013 ich zaistila polícia pri prehliadke jeho auta.

Roman Mikulec viedol Vojenskú spravodajskú službu počas vlády Ivety Radičovej. V tom období sa začalo preverovať podozrenie z tunelovania majetku Vojenskej spravodajskej služby. Správu o údajnom tunelovaní spravodajstva vypracoval a zverejnil Mikulcov zástupca, dnes už zosnulý Vladimír Suchodolinský. Mikulec tvrdí, že micro SD karta s dokumentáciou mohla byť do jeho auta podstrčená. Polícia medzitým zastavila vyšetrovanie údajného tunelovania Vojenskej spravodajskej služby.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok