Kočnera a Ruska pustili na slobodu, prokurátor podal sťažnosť

TA3 SITA TASR
23.6.2018 22:54

Podnikateľ Marian Kočner aj bývalý riaditeľ televízie Markíza Pavol Rusko budú stíhaní na slobode. Obidvaja sú obvinení v prípade falšovania zmeniek voči televízii. Rozhodol o tom v sobotu sudca Špecializovaného trestného súdu v Pezinku, pracovisko Banská Bystrica.

Súd neuznal dôvody

Sudca Špecializovaného trestného súdu pre prípravné konanie prepustil v sobotu zo zadržania obidvoch obvinených - podnikateľa Mariána Kočnera a bývalého riaditeľa TV Markíza a exministra Pavla Ruska v prípade falšovanie zmeniek voči TV Markíza.

"Súd neuznal dôvody na vzatie do väzby, prepustil oboch zadržaných zo zadržania s tým, že v najbližších dňoch bude rozhodovať Najvyšší súd SR, termín je 28. júna o 14.00 h," informoval právny zástupca Pavla Ruska, Marek Para. Ďalšie stanovisko poskytnú až po rozhodnutí.

K rozhodnutiu sa nevyjadrili

Ani jeden z obvinených sa k sobotnému rozhodnutiu súdu nevyjadril. Sťažnosť voči nemu podal prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry. "Sudca ŠTS skonštatoval existenciu dôvodného podozrenia spáchania trestnej činnosti oboma obvinenými, ale nezistil žiadne konkrétne skutočnosti odôvodňujúce útekovú, kolúznu, ako aj preventívnu väzbu u oboch obvinených," potvrdila hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Sudca ŠTS v sobotu o tomto prípade rozhodoval od 14.00 h, kedy obidvoch obvinených priniesla polícia v putách. Obvinenia boli voči podnikateľovi Marianovi Kočnerovi a bývalému riaditeľovi TV Markíza a exministrovi hospodárstva Pavlovi Ruskovi vznesené v prípade falšovania televíznych zmeniek v hodnote 70 miliónov eur.

Národná kriminálna agentúra zadržala Mariana Kočnera v stredu. Vo štvrtok ráno prišiel na policajné prezídium Pavol Rusko. Po výsluchu opustil policajnú budovu, neskôr ho polícia zadržala. Obvinení absolvovali vo štvrtok výsluch pred vyšetrovateľom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok