Farmári zvolávajú k Dunaju okrúhly stôl, jednu stranu nepozvali

TA3 TASR
22.6.2018 09:51

Nespokojní farmári zvolali na Tyršovo nábrežie v Bratislave - Petržalke okrúhly stôl so zástupcami parlamentných strán, nezaradenými poslancami i so zástupcami mimoparlamentných strán, ako KDH, SMK, Spolu a Progresívne Slovensko. Nepozvali len kotlebovcov.

Cieľom diskusie má byť podpísanie memoranda o reforme poľnohospodárstva. Jeho súčasťou má byť harmonogram krokov s legislatívnymi návrhmi, ktoré budú riešiť priority farmárov z Košickej výzvy. Farmár z okolia Košíc František Oravec uviedol, že ani po protestnej jazde z východu, juhu, severu a stredu Slovenska do Bratislavy a následných protestoch poľnohospodári nedostali odpoveď na jednu zo základných požiadaviek, ktorou je podpísanie memoranda o reforme poľnohospodárstva na úrovni Koaličnej rady.

"Preto sme sa rozhodli osloviť aj ostatné politické strany, ktorým nie je ľahostajný osud malých a stredných farmárov, na ktorých stojí poľnohospodárstvo vo vyspelých krajinách," povedal. "Posledné tri mesiace na verejnosti rezonujú existenčné problémy ďalších farmárov, ktoré súvisia so systémovými chybami v poľnohospodárstve," uzavrel Oravec.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok