Káčer v Skalici ukončil tour, na dobrú vec poputujú tisícky eur

TA3
24.6.2018 12:28

Správca Nadácie TA3 Peter Káčer sa aj tento rok poriadne zapotil. Svojou jazdou na špeciálne upravenom bicykli po Slovensku pomohol tým, ktorí to najviac potrebujú. Počas posledného júnového týždňa prešiel trasu z Komárna do Skalice. Podarilo sa mu to aj vďaka vašej pomoci - či už vo forme SMS, alebo osobnej podpory na jednotlivých úsekoch. Jeho cestu sme sledovali spolu s vami.

15:45 Pozrite si fotky, ktoré zachytávajú záver tohtoročnej charitatívnej tour Káčer na bicykli 2018.

15:35 Pozrite si, ako prebiehal kultúrny program a príchod Peťa Káčera do cieľa v Skalici.

15:30 Je dobojované, tohtoročná charitatívna tour je minulosťou. Peťo v cieli poďakoval mestu za perfektnú trasu a hlavne všetkým ľuďom, ktorí sa k nemu počas etáp pridali na bicykli. Igor Čekirda vyjadril vďačnosť tímu okolo hlavného hrdinu a všetkým, ktorí zaslali SMS správy na číslo 832. Špeciálne poďakovanie patrilo osobám, pre ktoré sa vlastne celá tour konala. Keďže Peťo obľubuje sladké maškrty, od primátora okrem monografie a spomienkových predmetov dostal aj trdelník. Na pódium prišli aj vodní slalomári Peter a Ladislav Škantárovci, ktorí vyjadrili obdiv k Peťovej energii a vôli pomáhať druhým. Potom nasledovalo tradičné odovzdávanie šekov - primátor Ľudovít Barát venoval členom štyroch rodín s ťažkým osudom šek na 5000 eur. Igor Čekirda a Zuzana Nováková z nadácie ADELI darovali Peťovi Káčerovi šek v hodnote 3000 eur na pobyt v rehabilitačnom centre. Peter potrebuje poriadne zregenerovať pred budúcoročnou tour. Aj on dostal priestor, využil ho na poďakovanie tímu Nadácie TA3. Branislav Lelák z COOP Jednota prišiel so šekom v hodnote 60 000 eur! Potom už nasledovalo spoločné fotenie s fanúšikmi, zatiaľ čo na pódiu spustila svoje vystúpenie skupina Fragile.

Káčer na bicykli je aj tento rok na Instagrame. Sledovať ho môžete tu.

2_7f000001-8706-91ec.jpg

14:40 Peťo to zvládol, záverečná siedma etapa je pokorená. Cyklistov privítali nadšené ovácie početného davu fanúšikov.

iop_7f000001-7de8-839d.jpg

14:20 Na záver podujatia vyšlo skvelé počasie a atmosféra bola rovnako ako pri iných etapách výborná.

14:00 Pozrite si slávnostný štart s nečakanou vsuvkou a vystúpeniami Carpe Diem či Sama Tomečka.

Dobrý zámer celého projektu a aj úsilie správcu Nadácie TA3 môžete podporiť najmä zaslaním prázdnej SMS na číslo 832. Jej cena je 1 euro.

13:45 Vedeli ste, že počas piatich rokov charitatívnej tour Peťo Káčer prešiel už viac ako 1500 kilometrov? Samotný Peter pred štartom ocenil atmosféru počas celého podujatia. Predseda správnej rady Nadácie TA3 Igor Čekirda pripomenul, že celá akcia sa v prvom rade koná kvôli ľuďom, ktorí potrebujú našu pomoc. Primátor Ľudovít Barát dodržal slovo a pridal sa k húfu cyklistov. Káčera na bicykli dlhodobo podporuje aj Komunálna poisťovňa - jej zástupkyňa Daniela Michaličová prisľúbila, že budúci rok si na bicykel sadne aj ona. Ani v poslednej etape nechýbali zástupcovia spoločnosti COOP Jednota. Ambasádorka Nadácie TA3 pre Záhorie Soňa Postová a Viceprimátor Skalice Milan Roman si na dnešný deň pripravili veľké prekvapenie, symbolické šeky tentokrát mali hodnotu 2500 eur. Ich novými majiteľmi sa stali Margita Ondrušová, ktorá zastupovala Združenie na pomoc ľuďom s mentálnym postihnutím a Maja Kubová z organizácie Mikádo. Po šekoch konečne nasledoval štart a Peťo sa s naozaj početným sprievodom vydal na poslednú tohtoročnú etapu.

om_7f000001-6e88-f825.jpg

13:25 Peťo práve vyrazil na poslednú etapu tohtoročnej charitatívnej tour. Pomôžte dobrej veci a pošlite prázdnu SMS na číslo 832. Nezabúdajte, že dnešným dňom zbierka nekončí, správy môžete posielať do polovice júla.

oio_7f000001-64c9-395e.jpg

12:40 Pozrite si atmosféru a program pred štartom záverečnej etapy.

12:30 Do štartu ostáva iba niekoľko minút. Primátor Skalice Ľudovít Barát vyzval prítomných, aby sa spojili pre dobrú vec. Opísal prvé stretnutie s Petrom Káčerom a nechtiac sa preriekol, že k Peťovmu cyklosprievodu sa pridá aj on. Samotný Peter sa už nemôže dočkať začiatku. Ak sme hovorili o bohatom kultúrnom programe - videli sme alebo ešte uvidíme mená ako Lea Danis, Fragile, Metropolis, Samo Tomeček, Aless, Puerto, Terapia či Carpe Diem. Pridajú sa členovia najstaršej šermiarskej skupiny na Slovensku Tostabur či tanečníci z TK Ellegance.

2_7f000001-5d45-d896.jpg

11:30 Poslednú etapu venujeme malej Alexandre. Dievčatko má sedem rokov a trpí zákernou svalovou atrofiou. Jej rodičia dostali po rokoch novú nádej, keďže nové lieky by mohli zlepšiť zdravotný stav ich dcérky. Prekážkou sú však peniaze a rozhodnutia inštitúcií. Príbeh Alexandry si môžete pozrieť tu:

Dobrý zámer celého projektu a aj úsilie správcu Nadácie TA3 môžete podporiť najmä zaslaním prázdnej SMS na číslo 832. Jej cena je 1 euro.

11:00 Záverečná etapa bude mať oproti predchádzajúcim trocha odlišný priebeh, Peťa čaká mestský okruh v Skalici. Z Námestia slobody by mal vyraziť okolo 13:00, ukončenie dnešnej trasy aj celej charitatívnej tour sa očakáva okolo 15:30.

Štart/cieľ: Skalica, Námestie slobody, mestský okruh začne cca 13:00 hod. Príchod bude okolo 15:30.

10:30 Ani sme sa nenazdali a dnešná etapa bude tou poslednou na tohtoročnej tour. V Skalici už prebiehajú prípravy na slávnostný štart, očakáva sa množstvo cyklistov. Ak sa chcete pridať, ste vítaní, stačí vám iba funkčný bicykel. Na záver charitatívnej tour je pripravený aj bohatý kultúrny program, vystúpila už napríklad speváčka Lea Danis. Peťo by mal vyštartovať okolo 13:00.

1_7f000001-3d45-fa17.jpg

13:10 Peťo dnes zažil divokú jazdu. Počas etapy plnej klesaní a stúpaní sa mu pokazila prehadzovačka na bicykli, no skúsený veterán si s prehľadom poradil. Združenie miest a obcí Slovenska opäť zabezpečilo bezchybný záver dnešnej, a vlastne aj každej z predchádzajúcich etáp. Primátor Senice Branislav Grimm odovzdal oslávencovi knihu a vysvedčenie so samými jednotkami. Predseda predstavenstva COOP Jednota Senica Ivan Bzdúšek skonštatoval, že aj napriek technickým problémom Petra Káčera išlo o skvelú etapu. Potlesk sa ušiel aj zoskupeniu Bradlo bike Brezová pod Bradlom, ktoré Peťa sprevádzalo od začiatku etapy. Odovzdávanie symbolického šeku na 500 eur bolo tentokrát veľmi smutné - šek si prevzali rodičia, keďže malý Janko už nie je medzi nami. Aj na jeho počesť vystúpil s gitarou Benedikt Cintula. Nezabudnite, zajtra nás čaká posledná etapa tohtoročnej charitatívnej tour. Program v Skalici začína o 10:00.

Káčer na bicykli je aj tento rok na Instagrame. Sledovať ho môžete tu.

12:40 Pozrite si záver predposlednej etapy tohtoročnej charitatívnej tour.

12:20 Predposledná etapa úspešne pokorená, Peťo Káčer dorazil do Senice, kde sa mu dostalo krásneho privítania.

11:45 V obci Prietrž zastavili Peťa s cyklotímom miestni colníci. Pašoval Peter zakázaný kontraband v útrobach svojho bicykla? Kdeže, colníci mu odovzdali šek na 400 eur a zaželali veľa šťastia do zvyšku dnešnej etapy.

11:20 Peter má dnes meniny. Malý darček pre neho a Nadáciu TA3 by mu iste spravil najväčšiu radosť. Zaslali ste už prázdnu SMS na číslo 832?

Dobrý zámer celého projektu a aj úsilie správcu Nadácie TA3 môžete podporiť najmä zaslaním prázdnej SMS na číslo 832. Jej cena je 1 euro.

1_7f000001-f92e-08de.jpg

10:55 Všetko prebieha podľa plánu. Cyklisti jazdia s úsmevom na perách. Podporte ich zaslaním prázdnej SMS na číslo 832.

10:30 Takto armádu cyklistov privítala ZŠ Brezová pod Bradlom.

10:00 Aj predposledný štart tohtoročnej tour sa odohrával v priateľskej atmosfére.

9:45 Ani pred štartom predposlednej šiestej etapy nemohol chýbať tradičný ceremoniál odovzdávania šekov a dobrej nálady. Zástupkyňa mesta Eliška Reptová prekvapila hneď na úvod, spolu s kolegami zo školy a žiakmi odovzdala Petrovi symbolický šek na 204 eur. Peniaze pochádzajú práve zo školskej zbierky. Keďže dnes je posledný školský deň, pani Reptová (ne)potešila žiakov a začala rozdávať vysvedčenia. Následne pred kameru predstúpil predseda predstavenstva COOP Jednota Senica, Ivan Bzdúšek. Zástupcovia spoločnosti sa aj tentokrát pridali ku Káčerovmu sprievodu. K Nadácii TA3 neodmysliteľne patria aj motorkári, zastupoval ich Jozef Ruža. Symbolický šek na 500 eur od Petra a zástupcov mesta dostal Vladko, ktorý je upútaný na vozík. Peťo od obyvateľov dostal aj tričko a kvety. A potom nastal čas štartu, šiesta etapa sa mohla začať.

opoy_7f000001-e33f-004e.jpg

9:30 Pozrite si, ako to vyzeralo pred štartom šiestej etapy.

9:15 Peťo práve vyrazil, čaká ho dlhá cesta do Senice. Pridajte sa k nášmu hrdinovi aj vy, stačí vysadnúť na bicykel a zaradiť sa do jeho početného sprievodu. Alebo aspoň zvážte podporu prostredníctvom zaslania prázdnej SMS na číslo 832.

al_7f000001-d9ae-554f.jpg

9:00 Momentka tesne pred štartom dnešnej etapy.

oj_7f000001-d8ca-511d.jpg

8:45 Takýto výhľad sa naskytol Peťovi Káčerovi a jeho tímu pred štartom šiestej etapy.

q_7f000001-d3e8-e584.jpg

8:30 Predposlednú etapu venujeme malému Samkovi, ktorý trpí detskou mozgovou obrnou. Šesťročný chlapec je veľký bojovník a rehabilitácie mu pomáhajú napredovať. Jeho rodičia by ho radi umiestnili na špeciálne liečenie, ktoré je však finančne veľmi náročné. Samkov príbeh si môžete pozrieť tu:

Dobrý zámer celého projektu a aj úsilie správcu Nadácie TA3 môžete podporiť najmä zaslaním prázdnej SMS na číslo 832. Jej cena je 1 euro.

8:00 Káčerovcov čaká predposledná etapa tohtoročnej charitatívnej tour. Peťo odštartuje z Mohyly v Brezovej pod Bradlom tradične okolo deviatej. Jeho cieľom je Senica, na Námestie Oslobodenia by mal doraziť okolo 12:30 - 13:30.

Štart: Brezová pod Bradlom na Mohyle o 9:00 hod. Cieľ: Senica, Námestie Oslobodenia o cca 12:30 – 13:30 hod.

14:15 Peter bol po príchode do cieľa poriadne unavený, kopcovitý terén mu dal zabrať. Etapu však bez problémov dokončil a pred jeho príchodom sa umúdrilo aj počasie. Zástupcovia spoločnosti TIPOS si pochvaľovali priebeh etapy a opäť vyjadrili podporu tohtoročnej charitatívnej tour. Primátor Pavel Halabrín a Peťo následne odovzdali symbolický šek na 500 eur. Jeho majiteľom sa stal Lukáš, ktorý trpí podobnými problémami ako sám Peter Káčer. Ani v Myjave nechýbal pestrý kultúrny program, ktorý ukončil priebeh dnešnej etapy.

Káčer na bicykli je aj tento rok na Instagrame. Sledovať ho môžete tu.

kon_7f000001-d1b6-053a.jpg

14:00 Pozrite sa, ako vyzeral záver dnešnej etapy v Myjave.

13:55 Peťo je v cieli. S počasím to napokon nebolo také strašné a naši cyklisti dokončili etapu na Námestí M.R. Štefánika v Myjave.

nbv_7f000001-cdb9-ef5a.jpg

12:50 V Myjave nezaháľajú a prípravy na príchod Káčerovej výpravy sú v plnom prúde.

op_7f000001-bdca-9df8.jpg

12:15 Káčerovci dnes možno dorazia skôr, ako sa očakávalo. Do Myjavy im chýba už iba zopár kilometrov.

11:30 Ani žiaci v obci Krajné si nechceli nechať ujsť prejazd Peťa a jeho cyklistickej suity.

mopy_7f000001-ab33-efd5.jpg

11:00 Počasie nemohlo narušiť tradičný úvodný program. Zástupkyňa primátora Kvetoslava Hejbalová spolu s Petrom odovzdali symbolický šek pre pani Darinu. Tá sa stará o Dianku, ktorej mamička zomrela. No to ešte nebol koniec - 500 eur dostala aj malá Nikolka, ktorá sa momentálne nachádza v nemocnici. Ku Káčerovmu cyklotímu sa pridal aj obchodný zástupca spoločnosti TIPOS, Róbert Depeš.

st_7f000001-a3c9-de8b.jpg

10:40 Pozrite si, ako prebiehal štart piatej etapy.

10:30 Dnešný úsek charitatívnej tour vedie aj cez Čachtice. Pomôžte Peťovi zaslaním prázdnej SMS na číslo 832.

10:10 Je neuveriteľné, koľko ľudí sa dokázalo nadchnúť pre Peťa a jeho poslanie. Napriek nie celkom ideálnemu počasiu ho z Nového Mesta nad Váhom vyprevádzalo množstvo fanúšikov.

pop_7f000001-973b-6b79.jpg

9:40 Ani dážď nemohol pokaziť skvelú náladu pred štartom v Novom Meste nad Váhom. Pozrite si našu fotogalériu a podporte Peťa zaslaním prázdnej SMS na číslo 832.

9:10 Peťo Káčer za hlasitého povzbudzovania svojich fanúšikov vyštartoval z Námestia slobody. Uvidíme, ako sa popasuje s náročnou etapou a nepredvídateľnými rozmarmi počasia. Ak sa chcete pridať, stačí vysadnúť na bicykel alebo poslať prázdnu SMS na číslo 832.

lio_7f000001-8d1d-ded6.jpg

9:00 Prípravy na začiatok piatej etapy sú mierne upršané. No pár kvapiek nie je nič, čo by Peťa s jeho cyklotímom mohlo rozhodiť.

l_7f000001-867a-8742.jpg

8:30 Dnešnú etapu venujeme pani Helene, ktorá svoj život zasvätila tancu napriek tomu, že je pripútaná na invalidný vozík. Chce však žiť rovnako ako všetci ostatní a túži po ručnom prídavnom pohone na svoj vozík. Jej príbeh si môžete pozrieť tu:

Dobrý zámer celého projektu a aj úsilie správcu Nadácie TA3 môžete podporiť najmä zaslaním prázdnej SMS na číslo 832. Jej cena je 1 euro.

8:00 Ani sme sa nenazdali a je tu už piata etapa tohtoročnej charitatívnej tour. Dnes sa všetko začína na Námestí slobody v Novom Meste nad Váhom, Peťo by mal zhruba o deviatej odštartovať. Jeho dnešným cieľom je Námestie M.R. Štefánika v Myjave, kam by mal doraziť okolo 12:30 - 13:30.

Štart: Nové Mesto nad Váhom, Námestie slobody o 9:00 hod. Cieľ: Myjava, Námestie M.R. Štefánika o cca 12:30 – 13:30 hod.

13:40 Peťo sa po príchode na Smolenický zámok priznal, že kopcovité úseky počas dnešnej cyklotrasy mu dali poriadne zabrať. Starosta Anton Chrvala ho obdaroval knihou a medovinou, ktorá sa vyrába priamo v obci. Symbolický šek na 500 eur poputoval do rúk malého Jurka a jeho mamy. Po milých formalitách nasledoval energický kultúrny program. Smolenice si pripravili vystúpenie hudobnej formácie Ukitas, ktorú doplnil detský folklórny súbor Čerešenka.

Káčer na bicykli je aj tento rok na Instagrame. Sledovať ho môžete tu.

lk_7f000001-7676-12fa.jpeg

13:20 Pozrite si, čo sa dialo po príchode Petra Káčera na Smolenický zámok.

13:10 Štvrtá etapa pokorená! Peťo so svojou cyklistickou légiou dorazili ku Smolenickému zámku a môžu naberať potrebné sily pred zajtrajšou porciou.

f_7f000001-706f-4a0e.jpg

12:45 Cieľová rovinka štvrtej etapy sa nachádza v krásnom prostredí zámku. Všetko je viacmenej pripravené, chýbajú iba hlavní aktéri.

s_7f000001-6b15-3cca.jpg

12:10 Kilometre ubiehajú a Káčerova družina sa bliží ku zámku v Smoleniciach. Môžete ich podporiť aj vy, stačí vysadnúť na bicykel a pridať sa k Peťovi počas jednej z etáp. Pomôžete aj zaslaním SMS na číslo 832.

mn_7f000001-62e5-c548.jpg

11:20 Naši hrdinovia si počas náročnej etapy potrebovali doplniť energiu. Milého privítania sa im dostalo v Častej, pohostenie v miestnej pekárni stálo za to.

10:50 Peťo a jeho sprievod pomaly ukrajujú zostávajúce kilometre do Smoleníc. Prechádzali aj cez Kráľovú.

lt_7f000001-4ed2-a481.jpg

10:30 V Modre sa toho pred štartom odohralo pomerne dosť. Predseda správnej rady Nadácie TA3 Igor Čekirda prezradil, že Peťo mal počas tretej etapy svalové problémy, no napriek tomu to nevzdal a trasu dokončil. Primátor Modry Juraj Petrakovič si pre Petra pripravil neobyčajný dar - knihu o slovenských hradoch a keramickú podkovičku pre šťastie. Potom si slovo zobrala Andrea Podstrelencová zo spoločnosti cyklodresy.sk. Táto spoločnosť oblieka Petra Káčera počas posledných štyroch rokov. Petrovi odovzdala symbolický šek na 1000 eur, ktorým podporila dvojčatá Alexa a Sofiu. Ďalší šek na 500 eur odovzdali primátor a Peťo dvom neziskovým organizáciam - Domovu sociálnych služieb a podporovaného bývania Merema a neziskovej organizácii Klaudium. Prekvapením bola dojímavá vsuvka - jeden z obyvateľov Merema bol taký nadšený z Petrovho príchodu, že mu osobne podaroval vlastnoručne namaľovaný obrázok. O kultúrny program sa postarali tanečníci z detského folklórneho súboru Magdalénka a členovia dance crew ADT.

kkk_7f000001-4c5c-6666.jpg

10:20 Pozrite si, ako prebiehali prípravy a iné aktivity pred štartom štvrtej etapy.

10:00 Peter so svojim tradičným cyklistickým sprievodom vyrazil z Modry. Dnešným cieľom charitatívnej tour sú Smolenice. Ak sa chcete pridať, stačí vám bicykel a trocha voľného času. Podporte Peťa zaslaním SMS na číslo 832.

9:30 Modra sa nedala zahanbiť a podľa vzoru ostatných miest aj tu prebiehal pekný predštartovný program. Atmosféra bola vynikajúca.

8:50 V Modre ide všetko tak, ako má, každú chvíľu to vypukne...

1_7f000001-328f-8129.jpg

8:30 Dnešnú etapu venujeme súrodencom Sofii a Alexovi. Ide o dvojčatá s vážnymi vrodenými ochoreniami. Pani Vladimíra ich vychováva sama a robí všetko preto, aby jej deti napredovali. Snaží sa jej deti dostať na špeciálnu rehabilitáciu, ktorá by ich mohla posunúť o krok vpred. Príbeh dvojčiat si môžete pozrieť tu:

Dobrý zámer celého projektu a aj úsilie správcu Nadácie TA3 môžete podporiť najmä zaslaním prázdnej SMS na číslo 832. Jej cena je 1 euro.

8:00 Peťo Káčer aj dnes pokračuje vo svojej charitatívnej tour. Odštartuje spred kultúrneho domu v Modre o deviatej hodine, etapu by mal ukončiť na smolenickom zámku okolo 12:30 - 13:30.

Štart: Modra, Sokolská 8 (spred kultúrneho domu) o 9:00 hod. Cieľ: Smolenice, zámok o cca 12:30 – 13:30 hod.

13:40 V parku Sihoť sa opäť objavil aj miestny rodák, slovenský kladivár Marcel Lomnický. Petra Káčera a jeho družinu uvítal nitriansky primátor Jozef Dvonč, ktorý Peťovi daroval pamätnú plaketu a publikáciu, keďže Nitra je tento rok európskym mestom športu. O svoje dojmy sa s publikom podelili moderátor Dodo Dúbravský a zástupcovia spoločnosti COOP Jednota. O kultúrnu zložku programu a dobrú náladu sa po celý čas starali žiaci z tanečnej školy Old School Brothers. Aj v Nitre došlo na symbolické odovdanie šeku - tentokrát mal dôvod na radosť Útulok pre jednotlivcov s deťmi. Ide o zariadenie pre osamelé matky s potomkami. Ako posledný hviezdny hosť prišiel režisér a producent, ktorý spolupracuje s Nadáciou TA3, Mišo Nemtuda. Ak chcete pomôcť Peťovi Káčerovi, pošlite prázdnu SMS na číslo 832.

Káčer na bicykli je aj tento rok na Instagrame. Sledovať ho môžete tu.

13:30 Pozrite si záver tretej etapy a príchod Peťa Káčera do cieľa.

13:10 Tretia etapa je za nami. Peťo Káčer suverénne prešiel cieľovou rovinkou v Nitre. V parku Sihoť vedľa zimného štadióna ho vítal dav nadšených fanúšikov.

cccc_7f000001-2070-6332.jpg

12:45 Nitrania už netrpezlivo očakávajú príchod cyklistickej légie. Peťo s kolegami by mali doraziť každú chvíľu.

1_7f000001-1917-1183.jpg

11:40 Peter a jeho cyklosprievod sa neohrozene blížia k Nitre. Za sebou už nechali aj malebnú obec Dolné Lefantovce. Pridajte sa k Peťovi aj vy a pošlite prázdnu SMS na číslo 832.

11:10 Káčer a jeho cyklistickí prívrženci si urobili prestávku na nádvorí renesančnej budovy v obci Oponice. Zdá sa, že síl na druhú polovicu dnešnej trasy je zatiaľ dosť.

10:00 Zaplnené námestie v Topoľčanoch vytvorilo pre Káčerov cyklotím prvotriednu atmosféru.

9:40 Aj Topoľčany si pred štartom etapy pripravili pekný program. Primátor Peter Baláž uviedol symbolickú mestskú postavičku, detského maskota Žochyho. Na elektrobicykel nasadol aj moderátor TA3 Dodo Dúbravský a basgitarista Tublatanky Juraj Topor. Peťo s primátorom následne odovzdali šek na 500 eur Kristínke a Veronike, ktoré sa narodili s detskou mozgovou obrnou.

21_7f000001-ee1a-89de.jpg

9:15 Káčerovci práve vyrazili za ovácií početného davu fanúšikov. Chcete Petrovi a Nadácii TA3 pomôcť aj vy? Zašlite prázdnu SMS na číslo 832.

9:10 Námestie M.R. Štefánika je už slušne zaplnené. Peťo s armádou cyklistov vyrazí každú chvíľu. Pridať sa môžete aj vy, jedinou podmienkou je funkčný bicykel.

po_7f000001-e6fc-e23d.jpg

8:50 Prípravy na štart tretej etapy v Topoľčanoch vrcholia. Zdá sa, že cyklistom dnes bude priať aj počasie.

1_7f000001-df22-34b7.jpg

8:30 Dnešnú etapu venujeme päťročnej Esterke, ktorá pre veľmi krehké kosti nemôže chodiť. Aj nevinný pád sa v jej prípade takmer vždy skončí zlomeninou. V mladom veku už má za sebou množstvo operácií. Rodičia potrebujú špeciálny kočík, keďže ich dcéra má po väčšinu života nožičky v sadre. Esterkin príbeh si môžete pozrieť tu:

Dobrý zámer celého projektu a aj úsilie správcu Nadácie TA3 môžete podporiť najmä zaslaním prázdnej SMS na číslo 832. Jej cena je 1 euro.

8:00 Dnešná tretia etapa začína v Topoľčanoch, Káčer a jeho tím by mali vyštartovať z Námestia M.R. Štefánika okolo deviatej hodiny. Príchod do Nitry sa očakáva zhruba v čase 12:30 – 13:30

Štart: Topoľčany, Námestie M.R. Štefánika o 9:00 hod. Cieľ: Nitra , park Sihoť vedľa zimného štadióna o cca 12:30 – 13:30 hod.

16:10 Petra po príchode do Partizánskeho privítal primátor mesta Jozef Božik. Káčerov tím mal za sebou pomerne náročnú kopcovitú etapu. Božik poďakoval Peťovi za to, že Partizánske bolo zaradené do programu tohtoročnej charitatívnej tour. Na námestie zavítal aj známy kladivár a slovenský reprezentant Marcel Lomnický. Primátor a Peťo následne odovzdali nádejnej nevidiacej speváčke Emke šek na 500 eur. Božik ešte Káčerov tím prekvapil pekným darčekovým košom. Na záver vydareného podujatia zaspieval spevácky zbor miestnej základnej školy.

16:00 Pozrite si posledné metre druhej etapy a príchod Peťa Káčera do cieľa.

13:30 Takto vyzeral finiš dnešnej druhej etapy. Partizánske pre Peťa a spol. vytvorilo skvelú atmosféru.

Káčer na bicykli je aj tento rok na Instagrame. Sledovať ho môžete tu.

13:20 Peter Káčer má na dnes odpracované, spolu s početnými pomocníkmi na bicykloch práve dorazil do cieľovej rovinky v Partizánskom, kde ho vítali davy ľudí.

ccc_7f000001-ceb9-6451.jpg

13:05 Koniec druhej etapy sa blíži a ľudia v Partizánskom netrpezlivo očakávajú Peťa a jeho cyklotím.

p_7f000001-c95d-959b.jpg

12:10 Prípravy na ukončenie dnešnej druhej etapy charitatívnej tour sú v plnom prúde. Zdá sa, že aj v Partizánskom bude hojná účasť.

c_7f000001-bfa7-ede3.jpg

11:10 Počas zastávok vládne na charitatívnej tour skvelá atmosféra. Aj v Skýcove bolo na Peťa a jeho družinu zvedavých množstvo ľudí. K Peťovmu tímu sa môžete pridať aj vy. Stačí vám len jediné, funkčný bicykel. Podporte jeho vec zaslaním prázdnej SMS na číslo 832.

10:50 Peter Káčer sa blíži do Partizánskeho. Malú prestávku si doprial v obci Skýcov.

1_7f000001-ad7f-5597.jpg

10:00 Pozrite si na fotografiách, ako vyzerala atmosféra počas štartu druhej etapy tour.

9:30 Peťo práve odštartoval! Spolu s ním a jeho výpravou sa na štart postavil aj cyklistický klub Topoľčianky, ktorý by ho mal sprevádzať počas dnešnej etapy. Ešte predtým prišli vyjadriť podporu projektu aj riaditeľ miestnej základnej školy Jozef Barát a starosta mesta Juraj Mesko, ktorý Petrovi venoval obraz s historickým zámkom Topoľčianky. Starosta a Peter následne spravili radosť malej Lucke, ktorej venovali šek na 500 eur.

8:30 Druhá etapa je venovaná Jaroslave, ktorá po nehode na bicykli zostala ochrnutá. Napriek tomu však chce ďalej športovať. Jej príbeh si môžete pozrieť tu:

Dobrý zámer celého projektu a aj úsilie správcu Nadácie TA3 môžete podporiť najmä zaslaním prázdnej SMS na číslo 832. Jej cena je 1 euro.

8:00 Peťa Káčera dnes čaká druhá etapa charitatívnej tour. Začiatok by mal byť o deviatej ráno v Topoľčiankach, výprava by mala vyraziť z námestia pri OÚ. Ich cieľom bude Partizánske, na Námestie SNP by mali doraziť okolo 12:30 - 13:30.

Štart: Topoľčianky, námestie pri OÚ o 9:00 hod. Cieľ: Partizánske, Námestie SNP o cca 12:30 – 13:30

1_7f000001-87d4-7592.jpg

17:00 Úvodná etapa tohtoročnej charitatívnej tour je úspešne za nami. Nové Zámky privítali Peťa s jeho družinou na slušne zaplnenom Hlavnom námestí. O kultúrny program sa postarali napríklad deti z miestneho regionálneho edukačného centra či folklórny súbor Matičiari. Na bicykel sa posadil aj primátor Otokar Klein, ktorý menom mesta odovzdal hrdinovi dňa symbolické dary. Káčer spolu s predsedom správnej rady Nadácie TA3 Igorom Čekirdom potešili členov mestského plaveckého klubu, ktorému venovali šek na 500 eur. Aj vy môžete pomôcť, stačí zaslať prázdnu SMS na číslo 832.

16:20 V Nových Zámkoch sa už všetko pripravuje na príchod Káčerovej výpravy. Pomáhať môžete aj vy zaslaním prázdnej SMS na číslo 832.

14:20 Peter Káčer a jeho tím odštartovali prvú etapu charitatívnej akcie z Námestia gen. Klapku v Komárne. Na rozdiel od predchádzajúcich ročníkov, tentokrát sa môžete k Peťovi pripojiť kdekoľvek počas celej akcie. Na štarte Petrovi veľa štastia zaželal aj primátor Komárna László Stubendek.

14:15 Tím Petra Káčera a Nadácie TA3 prišiel na komárňanské Námestie gen. Klapku podporiť aj primátor mesta László Stubendek, ktorý vyjadril obdiv k úsiliu Peťa Káčera a nadácie. Prišli aj kajakári Erik Vlček, Peter Likér a Adam Botek.

Mesto Komárno a nadácia TA3 si zároveň pripravili špeciálne prekvapenie. Združeniu na pomoc ľuďom s mentálnym postihnutím v Komárne odovzdali symbolický šek na 500 eur. Združenie sa Peťovi odmenilo batôžkom, s ktorým má šťastlivo doraziť do cieľa.

14_7f000001-8e4b-c7f7.jpg

12:30 Prvú etapu venujeme ťažko postihnutým súrodencom Matejovi a Jakubovi, ktorým by veľmi pomohlo polohovacie kreslo a elektrický bicykel. Ich príbeh si môžete pozrieť tu:

Dobrý zámer celého projektu a úsilie správcu Nadácie TA3 môžete podporiť zaslaním prázdnej SMS na číslo 832. Jej cena je 1 euro.

11:00 Pred tým, ako Peťo Káčer vyrazil na cestu, stretol sa aj s DJ Petrom Pannom. Rozprávali sa o hudbe a o mladých ľuďoch: "Obaja vnímame mladých ľudí, že sa nevedia nájsť alebo strácajú motiváciu dokončiť, to v čom sa cítia dobre, buď sú demotivovaní spoločnosťou alebo niekedy aj kvôli peniazom, keďže všetko teraz niečo stojí a často radšej buď kopírujú iný “model” človeka, taká osobnostná pretvárka alebo nevedia, čo vlastne chcú," vysvetlil Správca Nadácie TA3 Peter Káčer.

10:00 S Peťom Káčerom si v rámci prípravy na charitatívnu tour prišiel zatrénovať na bicykli aj populárny muzikant a spevák Igor Kmeťo.

Nedeľa 9:00 Prvú etapu odštartujeme o 13. hodine na Námestí gen. Klapku v Komárne. Tím Petra Káčera vyrazí do Maďarského Komárom, kde sa otočí naspäť na Slovensko a bude pokračovať cez Hurbanovo do Nových Zámkov. Prvú zo siedmich tohtoročných etáp Peťo ukončí podvečer na novozámockom Hlavnom námestí.

ŠTART: Komárno, Námestie gen. Klapku o 13:00 hod. CIEĽ: Nové Zámky, Hlavné námestie o cca 16:30 – 17:30 hod.

7:30 Pozrite sa, ako pred rokom prebiehal štvrtý ročník charitatívneho podujatia Nadácie TA3. Počas posledného júnového týždňa prešiel Peter Káčer trasu z Bojníc až do Tatier.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok