Najužitočnejším hráčom sa stal Hall, získal prvú Hartovu trofej

TA3 TASR
21.6.2018 08:23

Galavečer odovzdávania sezónnych ocenení zámorskej hokejovej NHL priniesol veľkú radosť pre Taylora Halla z New Jersey Devils. Útočník "diablov" získal prvú Hartovu trofej pre najužitočnejšieho hráča uplynulej sezóny profiligy, keď ho Asociácia profesionálnych hokejových novinárov uprednostnila pred Nathanom MacKinnonom a Anžem Kopitarom.

Najužitočnejším hráčom sa stal Hall, získal prvú Hartovu trofej
SITA/AP

Udelili aj ďalšie ceny

V hoteli Hard Rock v Las Vegas udelili v noci na štvrtok aj ďalšie ceny. Vezinovu trofej pre najlepšieho brankára získal Pekka Rinne z Nashvillu, trofej Jamesa Norrisa pre najlepšieho obrancu odovzdali do rúk Victora Hedmana z Tampy Bay. Stal sa tretím Švédom, ktorý ju získal. Pred ním sa z nej tešili dvakrát Erik Karlsson a Nicklas Lidström, ktorý ju dostal sedemkrát.

Najlepším nováčikom sa stal spoluhráč slovenského brankára Jaroslava Halák z New Yorku Islanders Mathew Barzal, z trofeje pre najlepšie brániaceho útočníka sa už po druhý raz v kariére radoval Slovinec Anže Kopitar z Los Angeles Kings.

Vegas mal bohaté zastúpenie

Nováčik Vegas Golden Knights mal na slávnostnom galavečere bohaté zastúpenie. Jeho tréner Gerard Gallant dostal cenu Jacka Adamsa pre najlepšieho trénera sezóny, George McPhee sa stal najlepším generálnym manažérom. Ocenili aj hráčov finalistu Stanleyho pohára. Útočník William Karlsson získal trofej Lady Bingovej za gentlemanstvo na ľade, obranca Deryk Engelland sa stal držiteľom trofeje Marka Messiera za vodcovstvo.

Trofej Kinga Clancyho pre osobu spájajúca hráčske a ľudské kvality získali bratia Daniel a Henrik Sedinovci z Vancouveru Canucks. Na túto cenu každý klub navrhuje každoročne jedného svojho hráča. Boston Bruins na ňu tento rok nominoval Zdena Cháru.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok