Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

LG naznačí na IFA 2018 víziu využitia umelej inteligencie ThinQ

LG naznačí na IFA 2018 víziu využitia umelej inteligencie ThinQ
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 6. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Generálny riaditeľ spoločnosti LG Electronics (LG) Jo Seong-Jin a technický riaditeľ Dr. I.P. Park otvoria veľtrh IFA 2018 spoločnou úvodnou prezentáciou, v rámci ktorej načrtnú svoju víziu stratégie spoločnosti LG pre využitie umelej inteligencie s názvom ThinQ. Prvá úvodná prezentácia veľtrhu IFA oboch vrcholových manažérov s názvom „Myslite rozumne, buďte slobodní: slobodnejší život s umelou inteligenciou“ sa bude konať v piatok 31. augusta v hale 26 b na výstavisku Messe Berlin.

Generálny riaditeľ spoločnosti LG Electronics Jo Seong-Jin poskytne svoj pohľad na to, ako stratégia využitia umelej inteligencie spoločnosti LG zmení životy zákazníkov na základe jedinečnej filozofie „otvorenej platformy, otvoreného partnerstva a otvorenej konektivity“. Dr. I.P. Park ukáže, ako je táto technológia reálne implementovaná vo výrobkoch, ktoré každodenne využívame, ako sú chladničky, televízory a práčky, a ako otvorená stratégia umelej inteligencie spoločnosti LG prináša prospech spotrebiteľom vďaka dôrazu na to, aby im poskytla kontrolu a pohodlie.

„Spoločnosť LG bola a je kľúčovým globálnym hráčom na poli umelej inteligencie, a preto sme nadšení, že pán Jo Seong-Jin a Dr. I.P. Park v auguste poskytnú otváraciu prezentáciu na veľtrhu IFA,“ hovorí výkonný riaditeľ Jens Heithecker. „Sme nadšení, že títo páni predstavia svoju víziu praktických aplikácií umelej inteligencie transformujúce životy spotrebiteľov.“

Jo Seong-Jin, generálny riaditeľ spoločnosti LG Electronics.

Pán Jo Seong-Jin, veterán pôsobiaci u spoločnosti LG už 40 rokov, bol jedným z prvých, ktorí verili, že by umelá inteligencia mohla byť najlepšie využitá na spotrebiteľskom trhu prostredníctvom domácich spotrebičov. Vzhľadom k tomu, že prešiel u spoločnosti LG radom vedúcich pozícií v oblasti biznisu týkajúceho sa domácich spotrebičov, veľmi skoro pochopil, že z dôvodu súvislosti domácich spotrebičov s domácimi prácami ide o oblasť zrelú pre inovácie. Bol prvým, kto dokázal komerčne využiť motory s priamym pohonom (Direct Drive), vďaka čomu spoločnosť LG získala vedúcu pozíciu na svetovom trhu s práčkami.

Ako vedúci obchodnej divízie spoločnosti LG zodpovedný za všetky domáce spotrebiče a klimatizácie pokračoval v investíciách do výskumu a vývoja tak, aby vylepšil portfólio spoločnosti LG, pričom v tejto praxi pokračoval ako viceprezident, ako aj generálny riaditeľ.

Dr. I.P. Park, technický riaditeľ spoločnosti LG Electronics.

Ako technický riaditeľ má Dr. I.P. Park hlavnú prioritu transformovať spoločnosť LG v spoločnosť, ktorá vidí v umelej inteligencii svoju hlavnú prioritu a zdroj budúceho rastu. Medzi kľúčové úlohy technického riaditeľa patrí budovať rozsiahle a otvorené partnerstvá na domácej pôde, ako aj v cudzine v súlade so stratégiou spoločnosti LG založenou na otvorenosti.

LG vyvinula ThinQ na konci roku 2017, aby identifikovala všetky svoje domáce spotrebiče, spotrebiteľskú elektroniku a služby, ktoré využívajú umelú inteligenciu. Výrobky a služby ThinQ spoločnosti LG majú schopnosť používať metódu hlbokého učenia ( „deep learning“) a navzájom medzi sebou komunikovať, pričom využívajú množstvo technológií umelej inteligencie od iných partnerov, rovnako ako vlastnú technológiu umelej inteligencie spoločnosti LG s názvom DeepThinQ.

Pred rokom spoločnosť LG oznámila otvorenie laboratória pre výskum umelej inteligencie v Soule, kde sa má združiť všetok výskum v oblasti umelej inteligencie ohľadom technológií, ktoré rozpoznávajú ľudský hlas, video a informácie zo senzorov, a ktoré z nich dokážu usudzovať a učiť sa. Toto laboratórium doteraz prispelo k vývoju prvej klimatizácie s priestorovým učením na svete alebo inteligentných chladničiek, práčok a robotických vysávačov.

LG naznačí na IFA 2018 víziu využitia umelej inteligencie ThinQ.

(Zdroj: Tlačová správa LG)