Explózia v londýnskom metre vystrašila ľudí, terorizmus vylúčili

TA3 TASR
20.6.2018 00:46

Niekoľko ľudí utrpelo zranenia pri menšom výbuchu v stanici metra na severe Londýna. Malú explóziu spôsobil skrat v batérii. V stredu o tom informovali britské orgány.

Polícia hovorí o malom výbuchu

Skrat v batérii spôsobil v utorok večer malú explóziu na stanici londýnskeho metra Southgate, kde utrpelo zranenia päť ľudí. Britská dopravná polícia uviedla, že prípad podľa jej predpokladu nesúvisí z terorizmom.

"Miesto preskúmali špecialisti," uviedla londýnska Metropolitná polícia a dodala: "V tomto štádiu vyšetrovania sa zdá, že príčinou explózie bol skrat v batérii. Metropolitná polícia a BTP spoločne pracujú na tom, aby incident úplne vyšetrili."

Polícia tiež oznámila, že nemá informácie o žiadnych vážnych zraneniach. Prípad na stanici metra Southgate na severozápade Londýna označila za "malý výbuch".

Stupeň ohrozenia je vážny

Londýnska záchranná služba spresnila, že trom ľuďom ošetrili na mieste menšie zranenia a dvoch odviezli do nemocnice.

Záchranná služba dodala, že núdzové volanie prijala o 19.02 h miestneho času a vyslala na stanicu metra početné sanitky s posádkami, ako aj tím určený na zásahy v nebezpečnej oblasti. V okolí boli tiež rozmiestnené policajné kordóny a úrady požiadali verejnosť, aby sa lokalite vyhýbala.

Polícia podnikla zásah po tom, čo ľudia vybehli zo stanice a nahlásili, že nastala explózia. Oficiálny stupeň ohrozenia terorizmom v Británii je "vážny", čo naznačuje, že podľa názoru tajných služieb je teroristický útok vysoko pravdepodobný.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok