Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Hodinky s rádiovou vysielačkou z obľúbeného komiksu sa stali realitou

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 6. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Jedným z najznámejších „špionážnych zariadení“, ktoré boli vymyslené v rámci pop kultúry, sú zrejme hodinky s obojsmerným rádiovým vysielačom, ktoré používa detektív Dick Tracy z obľúbených komiksov. Vďaka oddaným technologickým fanúšikom však o takýchto hodinkách už netreba ďalej len snívať, pretože čoskoro sa môžu objaviť na rukách spotrebiteľov, ktorí tak s nimi budú môcť telefonovať v reálnom svete.

Hodinky s jasným názvom Dick Tracy - The Official Watch sú licencované agentúrou Tribune Content Agency, ktorá vlastní práva na obľúbený komiks s týmto detektívom. Hodinky vytvorili bratia Nick a Charlie Mathisovi v americkom štáte Connecticut. Už v roku 2016 pritom predstavili hodinky Dick Tracy, no tie nemali možnosť telefonovania a fungovali tak len ako bežné hodinky.

Nový model hodiniek Dick Tracy – The Official Watch však už má vedľa klasického retro ciferníka aj väčší reproduktor. V hodinkách je integrovaný Bluetooth modul a používateľ tak môže cez mikrofón a reproduktor v hodinkách uskutočňovať hlasové hovory zo spárovaného smartfónu. Podľa informácií od tvorcov by mala batéria v hodinkách na jedno nabitie vydržať bez problémov po celý deň používania.

Hodinky Dick Tracy - The Official Watch sú vytvorené podľa obľúbeného detektívneho komiksu.

Komiksové hodinky majú telo vyrobené z nehrdzavejúcej ocele, v ktorom je osadený ciferník chránený zafírovým sklom. Mriežka reproduktora je vyrobená z mosadze a celý dizajn, ako inak, dopĺňa štýlový kožený remienok. Samotné hodinky majú tri multifunkčné tlačidlá pre ovládanie vecí, ako je napríklad hlasitosť hovoru či spojenie sa s hlasovým digitálnym asistentom. Pod mriežkou reproduktora sa navyše nachádzajú červené a modré LED diódy, ktoré indikujú úroveň nabitia batérie a prichádzajúce hovory.

V hodinkách je integrovaný Bluetooth modul a používateľ tak môže cez mikrofón a reproduktor v hodinkách uskutočňovať hlasové hovory zo spárovaného smartfónu.

Je prirodzené, že bratia Mathisovi sa nepustia do sériovej výroby na vlastnú päsť. Hodinky Dick Tracy – The Official Watch bude vyrábať čínska spoločnosť Longio Watch Company. K dispozícii bude len obmedzený počet hodiniek na tisíce kusov a získať sa dajú za 324 dolárov prostredníctvom start-up kampane na portáli Indiegogo. Distribúcia prvých kusov je naplánovaná na december tohto roku.

Komiksové hodinky majú telo vyrobené z nehrdzavejúcej ocele, v ktorom je osadený ciferník chránený zafírovým sklom. Mriežka reproduktora je vyrobená z mosadze a celý dizajn, ako inak, dopĺňa štýlový kožený remienok.