Kolarov vystrieľal Srbsku 3 body, Navasa prekonal z priameho kopu

TA3 SITA
17.6.2018 16:05

Futbalisti Srbska zvládli prvý zápas na XXI. majstrovstvách sveta v Rusku (14. júna - 15. júla), keď v nedeľňajšom dueli E-skupiny v Samare triumfovali nad Kostaričanmi najtesnejším rozdielom 1:0. Triumf Balkáncov zariadil ich kapitán Aleksandar Kolarov, keď v 56. min ukážkovo zrealizoval priamy kop.

Kolarov vystrieľal Srbsku 3 body, Navasa prekonal z priameho kopu
SITA/AP

Zástupca zóny CONCACAF bol aktívnejším mužstvom do prestávky, utvoril si viacero šancí, ale nevyužil žiadnu z nich. Po zmene strán sa "karta obrátila". Srbi boli na ihrisku dominantnejší a nakoniec zaslúžene získali tri body do tabuľky "éčka".

Štvrťfinalista MS 2014 z Kostariky nastúpil so svojou historicky najstaršou jedenástkou na scéne "mundialu". Priemerný vek Kostaričanov bol 29 rokov a 346 dní, o jeden deň prekonali doterajšie maximum zo zápasu proti Ekvádoru na MS 2006 v Nemecku. Kostarika najbližšie nastúpi v piatok proti Brazílii, Srbsko sa v ten istý deň stretne so Švajčiarskom.

E-skupina (Samara/Kosmos Arena):

Kostarika - Srbsko 0:1 (0:0)

Gól: 56. Kolarov, ŽK: 22. Calvo, 56. D. Guzmán - 59. Ivanovič, rozhodoval: Diedhiou (Sen.)

Zostavy:

Kostarika: K. Navas - Gamboa, Acosta, G. González, Ó. Duarte, Calvo - Venegas (60. Bolaňos), D. Guzmán (73. Colindres), Borges, B. Ruiz - Ureňa (66. J. Campbell)

Srbsko: Stojkovič - Ivanovič, Milenkovič, D. Tošič, Kolarov - N. Matič, Milivojevič - Tadič (83. Rukavina), Milinkovič-Savič, Ljajič (70. Kostič) - Mitrovič (90. Prijovič)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok