Meno známej herečky pribudlo na Filmový chodník slávy

TA3 SITA
14.6.2018 21:12

Na bratislavský Filmový chodník slávy pribudlo meno herečky Božidary Turzonovovej. Dáma divadla a kinematografie sa tak pridala k 8 osobnostiam medzi ktorými nechýba napríklad jej zosnulý manžel Jozef Adamovič, Mária Kráľovičová, Ladislav Chudík či Emília Vášáryová. Podujatím sa tradične začal 43. ročník festivalu Kultúrne leto a Hradné slávnosti.

Slovenskej herečke Božidare Turzonovovej odhalili vo štvrtok popoludní pred Mestským divadlom P.O. Hviezdoslava v Bratislave pamätnú dlaždicu na Filmovom chodníku slávy. Ocenenie dostala od zástupcov Medzinárodného filmového festivalu Bratislava, Bratislavského kultúrneho a informačného strediska a Agentúry Promotion v spolupráci s hlavným mestom Bratislava.

Herečku si dlaždicou uctili ako deviatu v poradí. Za uplynulé roky si svoje miesto na chodníku slávy našli už Eva Krížiková, Ladislav Chudík, Jozef Adamovič, Štefan Kvietik, Ivan Palúch, Emília Vášáryová, Mária Kráľovičová a Martin Huba. Zablahoželať čerstvej laureátke prišli okrem viacerých jej hereckých kolegov a kolegýň aj primátor mesta Bratislava Ivo Nesrovnal a autorka myšlienky Filmového chodníka slávy Mária Reháková.

"Je to pre mňa veľmi zvláštny, hrejivý pocit, lebo na tomto chodníku sú pri mne už viacerí moji kolegovia a kolegyne a predovšetkým kolega mne najdrahší a najmilší, môj muž a náš otec a deduško Jozef Adamovič. Práve za touto stenou, na javisku Mestského divadla P.O. Hviezdoslava, sme prežili v 60. rokoch ten nádherný, tvorivý, silný divadelný kvas, tomu obdobiu sa dokonca hovorí hviezdny čas slovenskej činohry. Za našu prácu sme dostávali a dostávame plácu v podobe potlesku, na javisku však stojíme ako postavy pod inými menami a tu na týchto tabuľkách sú naše civilné mená. Takto sme spätí nielen s duchom, ale aj so zemou tohto divadla a tohto mesta. Komu sa to hodí, nech po nás chodí,“ poznamenala Turzonovová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok