Pri slovenských hraniciach zahynulo 71 ľudí, vinníci dostali tresty

TA3 TASR
14.6.2018 13:39

Bol to hrozný nález. V chladiarenskom aute neďaleko rakúskeho prihraničného obchodného centra Parndorf, kam radi chodievajú aj Slováci, našli dodávku so 71 bezvládnymi telami. Išlo o nelegálnych migrantov. Maďarský súd teraz v kauze vymeral vinníkom dlhoročné tresty.

Na 25 rokov odňatia slobody odsúdil vo štvrtok súd v juhomaďarskom Kecskeméte štyroch hlavných obvinených v kauze smrti 71 migrantov nájdených v auguste 2015 v odstavenom chladiarenskom aute pri rakúskom Parndorfe. V kauze bolo z organizovaného prevádzačstva obžalovaných 14 ľudí, informovala agentúra MTI.

paser_7f000001-56be-c62e.jpg

Podľa prvostupňového rozsudku sú Afganec a štyria Bulhari vinní zo spoluúčasti na viacnásobnom prevádzačstve a zo spoluúčasti na vražde. Ani jeden z odsúdených nebude môcť byť podmienečne prepustený z väzenia pred uplynutím 25 ročného trestu. Jedného z Bulharov uznal súd za vinného aj z trestného činu spolupáchateľstva na ublížení na zdraví s ohrozením života. Afganca ďalej súd definitívne vyhostil z územia Maďarska, pričom ďalších troch vyhostil na obdobie desiatich rokov. Súd nariadil aj zhabanie ich majetku v celkovej výške vyše 103 milióna forintov (322.000 eur).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok