Zaplavené cesty, krúpy a silný vietor. Počasie potrápilo východ Slovenska

TA3 SITA TASR
12.6.2018 18:54

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal pre všetky východoslovenské okresy výstrahu 2. stupňa, ktorá platí do 19:00 hod. Po 19:00 hod až do skorého rána bude na východe platiť výstraha 1. stupňa pred búrkami.

Zaplavené cesty, krúpy a silný vietor. Počasie potrápilo východ Slovenska
SITA/AP

Zaplavené cesty vo Vranove nad Topľou

Mestom Vranov nad Topľou sa v popoludňajších hodinách prehnala silná búrka. Cesty zaplavila voda. Ako informovala hovorkyňa radnice Eva Fedorňáková, intenzívna búrka, ktorá bola sprevádzaná silným vetrom, začala okolo 16.45 h, skončila približne o 17.00 h. "Mestskú časť Čemerné zasiahlo aj krupobitie," spomenula.

Podľa jej ďalších slov mestskú políciu zatiaľ občania nekontaktovali. "Zamestnanci oddelenia verejnoprospešných služieb sú v pohotovosti," uzavrela s tým, že doposiaľ žiadne škody nezaznamenali.

Krúpy v Medzilaborciach a okolí

Počas búrky, ktorá zasiahla mesto Medzilaborce i neďalekú obec Čabalovce, padali aj približne trojcentimetrové krúpy. Prietrž mračien, ktorá trvala v meste cca polhodinu, začala okolo 15.30 h. "Zaznamenali sme krúpy s priemerom približne tri centimetre," povedal primátor Vladislav Višňovský s tým, že pravdepodobne išlo o lokálnu búrku. Škody zatiaľ hlásené nemali.

Podobný scenár potvrdila aj starostka obce Čabalovce Helena Zjanová. "Padali krúpy vo veľkosti približne 2,5 až tri centimetre. Doteraz škody nikto nenahlásil. Prešla som obec, zatiaľ viditeľné škody na našom majetku nemáme," poznamenala s tým, že tie budú najskôr na úrode.

Podľa jej ďalších slov sa mierne zdvihla hladina miestneho potoka. "Máme protipovodňové opatrenia, tak toto nám tiež robí určitú funkciu," uzavrela.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok