Počas hodiny telocviku skolaboval ôsmak, oživovali ho márne

TA3 SITA TASR
12.6.2018 15:38

Ani veľké úsilie zdravotníkov nestačilo po tom, ako na jednej zo špišských základných škôl skolaboval žiak ôsmeho ročníka. Nešťastie sa stalo počas hodiny telesnej výchovy, na ktorej žiakov údajne testovali - okrem iného museli i behať.

Počas hodiny telocviku skolaboval ôsmak, oživovali ho márne
TASR (Ilustračné)

Nešťastie sa odohralo na Základnej škole Ing. O. Kožucha v Spišskej Novej Vsi. Ako uviedla hovorkyňa Falck Emergency Katarína Načiniaková, chlapca sa nepodarilo oživiť a lekár musel skonštatovať smrť.  Tragické nešťastie sa odohralo v utorok pred obedom na multifunkčnom ihrisku školy. "Posádka rýchlej lekárskej pomoci Spišská Nová Ves bola privolaná k žiakovi ôsmeho ročníka, ktorý údajne po behu skolaboval," povedala Načiniaková.

aaa_7f000001-ceac-6eff.jpg

Ako ďalej doplnila hovorkyňa, po príchode sa na mieste nachádzal chlapec, u ktorého začala posádka ihneď s resuscitáciou. "Ani po veľkom úsilí našich kolegov sa chlapca nepodarilo oživiť, lekár musel skonštatovať smrť," uzavrela Načiniaková.

Krajská policajná hovorkyňa z Košíc Lenka Ivanová doplnila, že obhliadajúci lekár predbežne vylúčil cudzie zavinenie a nariadil vykonať pitvu. "Polícia v tejto súvislosti prijala trestné oznámenie a podľa výsledkov pitvy rozhodne o ďalšom postupe," uviedla s tým, že vzhľadom na prebiehajúce úkony a citlivosť uvedeného prípadu nie je možné v tejto chvíli poskytnúť bližšie informácie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok