Posádka K-4 získala na ME striebro, Gelle s Botekom na kilometri štvrtí

TA3 SITA
9.6.2018 21:12

Slovenský štvorkajak v zložení Samuel Baláž, Milan Fraňa, Gábor Jakubík, Tibor Linka vybojoval striebornú medailu na majstrovstvách Európy v rýchlostnej kanoistike v srbskom Belehrade. Slováci na vodnej ploche Ada Ciganlija nestačili iba na víťaznú posádku Bieloruska, za ktorou zaostali o 650 tisícin sekundy. Bronz si vybojovali obhajcovia titulu Španieli.

Posádka K-4 získala na ME striebro, Gelle s Botekom na kilometri štvrtí
TASR, ilu

Štvorkajak vybojoval prvú medailu pre Slovensko na ME 2018 v Belehrade, keďže dvojkajak Peter Gelle, Adam Botek skončil predtým v A-finále na 1000 m tesne štvrtý. Gelle a Botek zaostali za bronzovými Španielmi Franciscom Cubelosom a Iňigom Peňom o 90 tisícin sekundy. Na víťaznú domácu loď v zložení Marko Tomičevič, Milenko Zorič mali manko 1,9 s. Slováci majú už 46 medailí na majstrovstvách Európy v rýchlostnej kanoistike po ich obnovenej premiére v roku 1997.

Matej Rusnák obsadil v C1 na 1000 m konečné 12. miesto. V sobotňajšom B-finále dopádloval do cieľa tretí, s odstupom dva a pol sekundy na prvého Pavla Altuchova. Rusnák ešte v nedeľu zabojuje o 10. priečku na polovičnej vzdialenosti. V C1 mužov získal zlatú medailu Čech Martin Fuksa, ktorý v A-finále o 87 tisícin sekundy zdolal Nemca Sebastiana Brendela. Tretí skončil s priepastným rozdielom vyše päť sekúnd Carlo Tacchini z Talianska.

Matej Michálek na kilometri v K1 skončil v B-finále posledný s mankom 13,585 sekundy na víťaza Samueleho Burga z Talianska a v celkovej klasifikácii je 18. Víťazom A-finále sa stal Portugalčan Fernando Pimenta pred Bálintom Kopaszom z Maďarska a Nemcom Maxom Rendschmidtom. V šprinte na 200 m postúpili do semifinále všetky tri slovenské lode - Ivana Mládková medzi kajakárkami, Lucia Valová medzi kanoistkami a Ľubomír Beňo medzi kajakármi.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok