Voda zaplavila cesty aj nemocnicu, problémy malo i letisko

TA3 TASR SITA
7.6.2018 07:47

Silná búrka, ktorá sa v stredu popoludní prehnala cez naše územie, spôsobila záplavy na mnohých miestach západného a južného Slovenska. Kritická situácia bola najmä v hlavnom meste, viaceré úseky v Bratislave boli neprejazdné. Hasiči hlásia stovky vykonaných výjazdov.

Pre mohutný dážď, ktorý v stredu zasiahol západné Slovensko, zasahovali hasiči v niekoľkých prípadoch aj počas noci. Situácia sa však upokojila, počet výjazdov od 22:00 do 9:00 v Bratislavskom a Trnavskom kraji nepresiahol dve desiatky. Ako informovala Zuzana Farkasová z Prezídia HaZZ, počas stredy operačné stredisko prijalo celkovo takmer 1 200 hovorov, z toho 764 v Bratislavskom kraji.

V súvislosti s prívalovým dažďom hasiči najčastejšie odčerpávali vodu zo zatopených priestorov a ciest a odstraňovali popadané stromy. Zasahovali pri 350 udalostiach. Vďaka systému podpory zo strany dobrovoľných hasičov ich pomáhalo pri výjazdoch takmer 70.

Búrka v hlavnom meste na dve hodiny sťažila aj prevádzku na bratislavskom letisku. "Od 17.00 do 19.00 h bola pozastavená prevádzka na vybavovacej ploche letiska," informovala hovorkyňa letiska Veronika Ševčíková. V dôsledku komplikácií museli podľa jej slov odkloniť aj prílet linky z Bruselu, ktorý namiesto Bratislavy pristál v Brne, úplne zrušený bol plánovaný let do Londýna. "Meškanie 1,5 hodiny mali linky do a z Bologne, takisto linka z Prahy do Bratislavy a z Bratislavy do Košíc," uviedla Ševčíková.

Stredajšia búrka ochromila i cestnú a koľajovú dopravu v hlavnom meste, viaceré ulice a podjazdy boli zaplavené. Stanica Slovenského hydrometeorologického ústavu
na bratislavskej Kolibe  zaznamenala do podvečera až 45 mm zrážok.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok